Маленькі пиріжки. Тісто за 20 хвилин, і з секретів картопляна начинка. Ось рецепт!
Рецепт смачних пиріжків.
В першу чергу я люблю їх за незвичайну форму. Тісто я використовую моє улюблене за цим рецептом, яке підходить в холодній воді і вже готове через 20 хвилин. І начинка у мене сьогодні багатьма улюблена картопляна, розповім, як зробити її ще смачнішою.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Мандаринка
Необхідні продукти
Для тіста:
- Вода тепла – 250мл.
- Дріжджі сирі -33гр (або сухі 11гр)
- Цукор – 2ст.л.
- Сіль – 1 / 2ч.л.
- Рослинна олія – 2ст.л.
- Борошно – 400-420гр.
Вам також сподобається: ?
Рисові котлети з цибулею і морквою — смачна страва яку готують під час посту.
Для начинки:
- Картопля – 5-6шт.
- Сіль – 1ч.л.
- Вершкове масло – 40-50гр.
- Зелень – за смаком
- Цибулина – 1шт.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
Тісто готується дуже швидко, тому я спочатку ставлю варити картоплю в підсоленій воді 5-6 бульб.
Приступаємо до замісу тіста. У миску вливаємо 250 мл теплої води, додаємо 2 ст.л. цукру, 33 грама сирих дріжджів, якщо будите використовувати сухі потрібно 11 грам.
Додаємо 2 ст.л. борошна із загальної норми борошна і перемішуємо до однорідності, залишимо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Як тільки з’явиться пінна шапочка приступаємо до замісу, вливаємо 2 ст.л. рослинної олії, кладемо сіль половину ч.л., перемішуємо і додаємо борошно.
Замішуємо тісто, борошна потрібно 400-420 грам. Тісто не повинно липнути до рук, якщо тільки злегка, але при цьому бути еластичним і м’яким. Тепер його потрібно добре вимішати, чим краще вимішати, тим вона швидше підніметься. Кладемо тісто в мішечок і зав’язуємо так, щоб там залишилося вільне місце.
У миску наливаємо воду попередньо охолоджену в холодильнику або холодну воду з під крана і додаємо шматочки льоду.
Опускаємо тісто в воду і залишаємо на 20 хвилин. За цей час тісто має спливти і збільшиться в об’ємі.
За цей час приготуємо начинку. Велику цибулину нарізати кубиками, свіжу зелень, можна будь-яку, у мене сьогодні кріп дрібно порубати.
Обсмажуємо цибулю на невеликій кількості рослинної олії до прозорості. А тепер мій секрет, як цибуля буде готова, я додаю зелень до цибулі перемішую і відразу знімаю з вогню. Так зелень після теплової обробки віддасть більше смаку і аромату начинці, і начинка стане ще смачніше.
Вам також сподобається: ?
Робимр басейн на дачі своїми руками з бетону. Покрокова інструкція!
Готову картоплю перетворюємо в пюре. Додаємо вершкове масло невеликий шматочок приблизно 50 грам і цибулю з зеленню і перемішуємо. Начинка готова. Дамо їй трохи охолонути.
Готове тісто кладемо на стіл і обвалюємо у борошні, розрізаємо на частини, так як у нас сьогодні маленькі пиріжки, ділимо тісто вагою не більше ніж 20 грам, за розміром як волоський горіх.
Беремо одну заготовку тіста і розгортаємо качалкою невеликий коржик, кладемо начинку і защипуємо краї як у вареника або звичайного пиріжка, тепер закріплюємо краї як у пельмені. І злегка рукою придавлюємо пиріжок, щоб він злегка приплющився.
Все теж саме робимо з іншими пиріжками.
На сковороду наливаємо рослинну олію і смажимо пиріжки обов’язково на невеликому вогні, щоб вони встигли приготуватися, до золотистого кольору, смажаться вони швидко, добре піднімаються під час випічки. Смачного!
Смачного!