Не поспішайте міняти насос на опаленні, в 90% випадків він виявляється справним!

Привіт! Шановний читачу ми раді бачити вас на нашому сайті. В даній статті автор розповідає як полагодити циркуляційний насос, який здається вже вийшов з ладу.

Зараз вже щосили йде опалювальний сезон і, я впевнений, що у багатьох виникала така проблема, коли при запуску системи кудись зникла циркуляція. У цій ситуації будь-який адекватний чоловік зверне увагу на циркуляційний насос, який, звичайно, не буде працювати.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

Дії в такому випадку дуже опитувальні – людина викликає майстра і змінює старий насос на новий. Але в 90% випадків насос виявляється повністю справним і щоб переконатися в його працездатності, потрібно зробити всього кілька простих дій, про які я вам зараз розповім.

У насосі є вал, який прикипає коли опалення довго не працює, а коли починається опалювальний сезон, ми включаємо насос і двигуну не вистачає сил провернути цей вал. Тому виникає таке відчуття, ніби насос згорів.

Щоб це виправити, зробіть наступне: перекрийте два крана- перед насосом і після, потім візьміть плоску викрутку і відкрутіть заглушку з торця циркуляційного насоса.

Усередині ви побачите край валу, на ньому обов’язково буде проріз для плоскої викрутки.

Спробуйте провернути вал викруткою, якщо ви відчуєте опір – значить, його заклинило. Насос в цей час повинен бути включений в мережу.

Якщо насос не запуститься, спробуйте розворушити вал, прокручуючи його вперед і назад. Після таких нескладних маніпуляцій насос повинен запуститися! Якщо вал вдалося провернути і обертання не почалося, значить причина в іншому, можна ще перевірити кабель, чи все з ним впорядку і електрику що надходить до двигуна. Також можна перевірити саму розетку, куди підключається насос.

Ще раджу відкрити електричну коробку і перевірити клеми, куди підключається дріт. Також може вийти з ладу конденсатор, зазвичай його заміна вирішує проблему.

Я впевнений, що ці прості поради допоможуть уникнути неприємних наслідків. У нас був випадок, коли людина встановила дорогий навісний котел, викликав газову службу, так як не було циркуляції, вони приїхали, постискали плечима і поїхали.

Він викликав мене, я зняв облицювання котла і виявив що насос дуже сильно нагрівся (доторкнутися було неможливо), я відкрутив кришку, провернув вал і він заробив. А якби приїхав трохи пізніше-насос міг згоріти, в кращому випадку. Так що самі робіть висновки, кориснаце порада, чи ні :))