Хрумкі та смачні слойки на кефірі, які просто тануть в роті.

Ці слойки такі незвичайні на смак, що навіть найулюбленіший усіма торт «Наполеон» вже не зможе з ними конкурувати.

Готувати їх легко та швидше ніж коржі для торта. Слойки на кефірі дуже смачні, хрумкі та ніжні. Діти в захваті від такої смакоти.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на facedobra.com

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 125 гр.;
  • Кефір 125 гр.;
  • Розпушувач для тіста 5 гр.;
  • Борошно пшеничне 240 гр.

Для крихт:

  • Борошно пшеничне 80 гр.;
  • Цукор-пісок 100 гр.;
  • Масло вершкове 70 гр.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте борошно з розпушувачем та просійте через сито.
  2. В цю суміш натріть на терці з великими отворами охолоджене вершкове масло та з’єднайте вручну між собою, щоб тісто стало у вигляді крихт.
  3. Додайте кефір та замісіть тісто.
  4. Загорніть тісто в плівку та покладіть до холодильника на одну годину.
  5. Щоб приготувати посипку для тіста, з’єднайте цукор з борошном, натріть туди вершкове масло та добре змішайте, щоб утворилися крихти. Поставте в холодильник накривши плівкою.
  6. Готове тісто розділіть на невеличкі шматочки. Чим більше шматків тим пишнішими будуть слойки. Крихти також поділіть на частини рівні за кількістю тіста.
  7. Всі шматки тіста розкачайте тонкими пластинами. Візьміть один пласт та щедро потрусіть зверху крихтами.
  8. Накрийте зверху другим пластом та потрусіть крихтами. Повторюйте поки не закінчаться всі пласти та крихти.
  9. Поріжте на однакові частини та покладіть на вкрите папером для випікання деко.
  10. В попередньо розігріту до температури 200 С духовку поставте випікатися деко зі слойками хвилин на 20.
  11. Готові слойки потрусіть цукровою пудрою.

Смачного!

Не вдається скопіювати.