ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ “МІЛКА”: ПОБАЧИЛА РЕЦЕПТ І ОДРАЗУ Ж ПРИГОТУВАЛА. ЦЕ БУЛО НУ ДУЖЕ СМАЧНО: ПОВІТРЯНИЙ, ШОКОЛАДНИЙ ДЕСЕРТ ІДЕАЛЬНОЇ КОНСИСТЕНЦІЇ
Цей торт точно стане твоїм улюбленим десертом.
Ця солодка смакота просто тане в роті!
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Я Люблю Готовить.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 4 яйця;
- 4 столові ложки цукру;
- 4 столові ложки з гіркою борошна;
- 1 чайна ложка порошку для випічки;
- 3 столові ложки какао;
- 4 столові ложки гарячої води;
Для крему:
- 670 мл молока;
- 70 гр. картопляного крохмалю;
- 2,5 столові ложки цукру;
- 70 гр. білого шоколаду;
- 170 гр. вершкового масла (кімнатної температури);
- 100 гр. цукрової пудри;
Шоколадна помадка:
- 140 гр. молочного шоколаду (краще використовувати половину молочного та половину чорного шоколаду);
- 3 столові ложки молока;
- 2,5 столові ложки цукру (за бажанням);
- 100 гр. вершкового масла;
Рецепт приготування
- Збити яйця з цукром до пухкої маси (ви можете збити білки окремо, і тільки потім додати цукор і яєчні жовтки).
- Змішати борошно з розпушувачем і какао, поступово просіяти до яєць, злегка помішуючи ложкою. В кінці додати воду і знову перемішати.
- Розділити тісто на дві рівні частини і перекласти в роз’ємні форми діаметром 20 см, застелені пергаментним папером (на дні).
- Випікати близько 15 хвилин при температурі 180° градусів. Після випічки бісквіт залишити у формі приблизно на 10 хвилин, після чого за допомогою ножа відокремити від країв форми, дістати і зняти пергаментний папір, дати повністю охолонути.
- Змішати 100 мл молока з цукром і крохмалем. Іншу частину молока (570 мл) помістити в каструлю, додати розламаний білий шоколад і поставити на вогонь, часто помішуючи.
- Потім зменшити вогонь, влити суміш борошна, постійно помішуючи. Нагріти, поки маса не загусне (до консистенції пудингу).
- Зняти з вогню і остудити (іноді помішуючи). Збити вершкове масло з цукром, поступово додати пудинг і збивати до отримання однорідного крему.
- З’єднати всі інгредієнти для помадки і помістити миску на водяну баню, розтопити, ретельно перемішуючи. Остудити (але помадка повинна залишатися в рідкому стані).
- Помістити один бісквіт назад в роз’ємну форму і нанести половину крему, після чого охолодити в холодильнику (щоб крем злегка застиг), потім залити половиною шоколадної глазурі.
- Далі накрити другим бісквітом, намазати рештою крему і знову залити шоколадною помадкою (якщо занадто густа, розтопити в гарячій воді).
- Готовий торт охолодити протягом принаймні кількох годин.
Нарізати ножем, змоченим у гарячій воді.
Смачного!