Рецепт українських кручеників має мати кожна господиня. Збережи щоб не загубити!
Такий рецепт має мати кожна господиня, збережи щоб не загубити!
Українська кухня славиться різноманітністю страв, особливо з м’яса. М’ясні рулетики з начинкою, які хоч раз, але готувала кожна господиня, – національне українське блюдо, яке іменується кручениками або завиванцями, готується відносно недовго, а гостям подобається настільки, що тамтешнім господаркам доводиться готувати відразу подвійну порцію.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на takprosto.cc
Напередодні новорічних і різдвяних свят ми знайшли рецепт найсмачніших і простих у приготуванні кручеників, які точно полюбляться твоїм рідним і гостям. Ніжне м’ясо з начинкою і неймовірно ароматна підлива, яку хоч ложкою їж!
Курячі рулетики в духовці
Індигрідієнти
- 4 курячих філе
- 2 яйця
- 50 г сушених білих грибів
- 1 цибулина
- 1 ст. л. борошна
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. жирних вершків або сметани
- сіль, перець за смаком
- зелень за смаком
- масло рослинне для смаження
Приготування
Для початку підготуй м’ясо. Філе тонко наріж і гарненько отбей. Щоб працювати з м’ясом було ще простіше, можеш попередньо покласти його в морозильну камеру і злегка заморозити. Відбивні посолити, поперчити і залиш на 1-2 години маринуватися.
Сушені гриби залий невеликою кількістю води, поставити на вогонь і дай покипіти 3-5 хвилин. Гриби дістань з води, а вийшов відвар не виливай – він згодиться для приготування підливи.
Яйця посолити за смаком, збий за допомогою віночка, додай трохи подрібненої зелені і невелика кількість нарізаних грибів. Обсмаж омлет на рослинній олії з обох сторін.
Готовий омлет остудити, наріж смужками і акуратно виклади на кожен шматочок відбитого курячого філе. Наступний трюк позбавить тебе від метушні з нитками і зубочистками! Щоб рулети тримали ідеальну форму, просто оберни кожен в фольгу (краще в два шари), немов цукерку, акуратно загорнувши краю. Рулети відправ в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Деякі господині обсмажують рулети на рослинній олії прямо у фользі, достатньо 10 хвилин, щоб куряче м’ясо приготувалося.
Готові рулети витягни з фольги, а сік, який зібрався всередині під час приготування, ні в якому разі не виливай – це один з інгредієнтів майбутньої підливи. Саме час готувати підливу! Лук і залишилися гриби наріж дрібними кубиками. На рослинному маслі обсмажити цибулю до прозорості, додай гриби і потоми кілька хвилин. Додай борошно, все ретельно перемішати. Додай в сковороду грибний відвар і м’ясний сік. Коли підлива почне густіти, додай дрібно нарізаний часник, сіль і перець за смаком. Через 5 хвилин даси на сковороду вершки або сметану і томи соус ще 5 хвилин. Підлива готова!
Якщо готуєш на велику компанію і хочеш здивувати гостей ефектною подачею, акуратно склади крученики в форму для запікання, залий підливою, украй фольгою і відправ в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Якщо ж ти готуєш простий вечерю, додай крученики в сковороду з підливою і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Виходить не так ефектно, але настільки ж смачно!
За старих часів крученики готували переважно зі свинини і подавали до столу по великих святах. У сучасній інтерпретації апетитні закусочні рулетики можуть бути приготовані з будь-якого виду м’яса, а пригощати ними належить цілий рік! Впевнені, наш універсальний рецепт не буде загублений в кулінарній книзі, а стане твоєю візитною карткою і допоможе гідно зустрічати гостей.