Такі бісквіти не падають ніколи: секрет хорошої господині
Пружний, пишний, м’який – нічого складного! Тісто піднімається прямо на очах…
Бісквіт – досить примхлива випічка, яка вимагає вправності і старанності. Сьогодні наша редакція допоможе тобі приготувати пишний, високий і смачний бісквітний корж
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на holovni-novyny.com.ua
Як спекти бісквіт
Ми підготували кілька рецептів бісквіта, які підходять як для приготування коржів в мультиварці, так і для духовки. Щоб випічка вийшла дійсно смачною, чітко слідуй нашим рецептам.
Бісквіт простий на лимонаді
Складові:
- 4 яйця
- 250 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 200 г газованого лимонаду
- 200 г рослинного масла
- 400 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
Приготування:
1. Збий за допомогою міксера яйця, цукор і ванільний цукор.
2. Продовжуючи збивати, повільно додай рослинне масло і лимонад.
3. Додай частинами борошно і розпушувач, потім збий суміш ще раз.
4. Поклади тісто в чашу мультиварки і встанови час випічки на 65 хвилин.
5. Після сигналу мультиварки додай ще 65 хвилин. Після закінчення випічки вимкни підігрів і залиш бісквіт остигати ще 20 хвилин.
6. Переверни чашу мультиварки на підставку і залиш бісквіт в такому стані до повного охолодження.
7. Бісквіт виходить високим і пухнастим, а також має ніжний лимонний аромат.
Шоколадний бісквіт в мультиварці
Складові:
- 250 г борошна
- 400 г цукру
- 2 яйця
- 1,5 ч. л. соди
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 6 ст. л. какао
- 200 г молока
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 60 г рослинного масла
- 200 г окропу
Приготування:
1. Змішай всі інгредієнти, крім води, в кінці змішування додай 1 склянку окропу.
2. Змасти чашу мультиварки вершковим маслом і вилий в неї рідке тісто.
3. Випікай бісквіт в режимі випічки 60 хвилин.
Бісквіт на гарячому молоці
Складові:
- 120 г молока
- 60 г вершкового масла
- 165 г борошна
- 6 г розпушувача
- 165 г цукру
- 3 яйця
- 10 г ванільного цукру
Пригтування:
1. Попередньо розігрій духовку до 175 градусів і застели пергаментним папером дно форми.
2. Змішай і просій двічі борошно, розпушувач і сіль.
3. З’єднай молоко і вершкове масло. Поклади суміш у каструлю і повільно нагрівай доти, доки масло не розтане.
4. Повільно додаючи цукор, збивай яйця близько 1 хвилини до появи густої піни.
5. У три етапи додавай борошно в яєчну масу. Акуратно перемішуй суміш за допомогою лопатки.
6. Нагрій молоко з маслом ще раз до кипіння. У два етапи з’єднай гаряче молоко з тістом.
7. Поклади густу масу в форму і випікай в духовці 20-25 хвилин при температурі 175 градусів.