5 найсмачніших пізніх сортів яблук. Збережіть!
Всі хто має дома дачну ділянку, вирощує ябука в даній статті ми хочемо поділитися з вами п’ятьма видами пізніх яблук.
П’ять найсмачніших сортів зимових (пізніх) яблук. Необхідно зауважити, що найкращим смаком вони володіють не відразу після збору врожаю, а лише через кілька днів або навіть тижнів. Перевагою цих сортів вважається холодостійкість, вони відмінно переносять морози.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Дім і сад”
Ось список сортів:
Айдаред
Цей сорт вважається пізньозимовий, спочатку плоди зеленого кольору, але після сонячного світла вони червоніють. Плоди слабо стійкі до хвороб борошнистої роси і парші. Урожай збирають в кінці вересня. Маса плоду досягає 200 грам.
Богатир
Сорт пізньозимовий, на смак плоди трохи кислуваті. Відмінно переносять хвороби парші. Мають підвищену врожайністю. Маса плоду може досягати 190 грам. Збір врожаю – кінець вересня.
Лобо
Плоди мають насичений червоний колір. Урожай можна збирати щороку. Сорт стійкий до посухи і відмінно переносить морози. Маса плоду – 160 грам. Збір врожаю – кінець вересня.
Макінтош
Сорт був виведений в Канаді. Смак досить солодкий. Дозрівання плодів відбувається через два тижні після збору. Середня стійкість до хвороб парші. Маса плоду – 170 грам. Збір врожаю – кінець вересня – початок жовтня.
Ред Делішес
Плоди мають насичений червоний колір. Смак – солодкий. Довго зберігаються і відмінно переносять транспортування. Погано переносять хвороби. Маса плоду – 230 грам. Збір врожаю – кінець вересня.