Три діючих методи зберігання часника довго свіжім
Правльне зберігання часнику, щоб довго зберігався.
Не просто виростити багатий урожай на своїй ділянці. Але, навіть коли це вдалося, попереду нове завдання – зберегти його до наступного збору. Сьогодні ми поділимося трьома секретами того, як зберегти часник свіжим, щоб він не дряб, щоб не проріс і не втратив своїх смакових якостей.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат
Спосіб № 1
Все геніальне просто. Викопавши часник, обрізаємо плодоніжку сантиметра на три від головки і дуже добре просушуємо (як зазвичай – в тіні, в добре провітрюваному місці). А ось скляні трилітрові банки, навпаки – довго прожарюємо на сонці, і укладаємо часник в банки, ні в якому разі не закриваючи кришками! Так він чудово збережеться до наступного врожаю (в темному місці, при температурі не вище 15 градусів).
Спосіб № 2
Якщо звичайні банки не викликають у Вас довіри, а результат потрібен напевно, є більш складна процедура, яка гарантує стовідсоткову безпеку часнику: обробка в лляній олії.
Можна використовувати і будь-яку рослинну олію, але я віддаю перевагу, все ж, льняну “помічнику”.
Півлітра масла необхідно прокип’ятити, дати охолонути і додати 10 крапель йоду.
Обробити кожну головку часнику, ретельно просушити і скласти в дерев’яні ящики.
Спосіб № 3
Найкрасивіший варіант зберігання часнику – заплетене в коси. Для того, щоб у нас було що заплітати, прибрати його потрібно буде дещо раніше звичного терміну – поки зелені стебла не зовсім висохли. Це ще й найшвидший спосіб : обрізати доведеться тільки кореневу систему, так і сушити можна не так довго і ретельно – досохне в косах.
Заплетений часник можна розвісити на мотузочках по кутах кухні: виходить дуже красиво і затишно: навіть шкода знімати для готування!
Я зберігаю часник усіма трьома способами. Другий використовую для найбільшого часнику (деякий просто не зручно діставати з банки). Перший варіант ідеально підходить для зберігання цибулин середньої величини, а третій призначений, звичайно, для самого красивого врожаю.
Важливо!
Вибираючи один із трьох способів, для зберігання потрібно відбирати тільки часник без пошкоджень.