Новий рецепт з чарівним смаком буряка, приготованим на сковороді (Відео)
Ймовірно, що з буряка можна зробити багато смачних страв, але не всі знають як. Так ось, в цій статті описано як смачно приготувати буряк.
Такий буряк замінить будь-який гарнір або закуску. Виходить дуже смачно, а ароматно як, ммм …
Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Кулінарний Мікс”
Смак буряка виходить оригінальним і дуже цікавим. При запіканні або варіння такого смаку не добитися. Рецепт дуже простий і зручний.
До речі, так буряк мало хто готує, а дуже даремно. Зазвичай все просто варять або запікають, а вже потім роблять якусь страву. Тут все простіше.
Для любителів відео є коротке відео рецепту, подивіться:
Покроковий рецепт приготування буряка.
Чистим пару цибулин і дрібно їх нарізаєм. Перекладаєм в глибоку тарілку і відставляєм поки в сторонку.
Буряк чистим і нарізаєм на брусочки. Спершу нарізаєм буряк на гуртки, потім розрізаєм навпіл і нарізаєм на брусочки.
Буряк завжди чистим в рукавичках, а то потім важкувато руки відмивати. А такоє можна взяти стару обробну дошку і зверху застелити папером для випічки.
Розігріваєм сковорідку з двома столовими ложками рослинного масла і викладаєм буряк. Буряк будем готувати в сковорідці – це дуже зручно.
Заливаєм буряк чистою холодною водою, накриваєм кришкою і готуєм 20 хвилин на маленькому вогні. За цей час один – два рази перемішати.
Потім додаєм цибулю, солим і перчимо за смаком.
Так само додаємо лавровий лист, три горошини запашного перцю і три гвоздики. Гвоздика просто створена для буряка, вона надає особливий аромат!
Все перемішуєм і готуєм під кришкою до повної готовності буряка на маленькому вогні. Це може зайняти приблизно ще 30 хвилин.
Час приготування залежить від сорту буряка і від розміру брусків. Чим менше, тим швидше приготується.
Буряк готовий. Аромат непередаваний …. Якщо Ви ще не готували так буряк, то дуже рекомендуєм. До речі, цибулі зовсім не відчувається, так його навіть і не видно. Смачного!
Для приготування потрібно:
- 2 буряки (700 гр.)
- 2 цибулини (220 гр.)
- 100 мл. чистої води.
- 2 ст.л. рослинного масла.
- Спеції: 2 шт. запашного перцю, 3 гвоздики, 1 лавровий лист.
- Перець і сіль.