Рецепт дуже смачного торта “Пташине молоко”
Всі ми чудово розуміємо, що птахи не мають молока. Проте це не заважає нам любити торт із назвою “Пташине молоко“.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат
Приготування торта “Пташине молоко”
Тісто:
• 3 курячих яйця;
• 125 гр найкращого борошна;
• 1 ч.л. розпушувача (це не дріжджі, є спеціальний);
• 125 гр білого цукру;
• 8 великих ст.л. какао.
Приготування тіста
Розтерти яйця з цукром, додати борошно, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. Випікати при температурі 180-200°C близько двадцяти хвилин. Остудити.
Суфле:
• 5 яєчних білків;
• 300 гр перетертого цукру (цукрової пудри);
• 10 гр желатину;
• 100 гр звичайної води.
Приготування суфле
Замочити желатин у воді на 10 хвилин. Потім нагріти його до розчинення і відставити охолоджуватися.
Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати, всипати цукрову пудру. Збивати до густоти крему. Потім, знову ж таки не перестаючи збивати, влити желатин.
Корж розрізати або на дві частини, або трохи зрізати верхній шар і залишити один. У роз’ємну форму покласти корж, за бажанням просочити його вершковим лікером. Вилити зверху суфле. Якщо коржів два, то накрити суфле другим коржем. Поставити в холодильник до застигання.
Глазур:
• 150 гр чорного шоколаду;
• 100 вершкового масла.
Приготування глазуру
У посудину кладемо масло і шматочки шоколаду. На маленькому вогні постійно помішуючи доводимо до однорідності і даємо охолонути.
Застиглий торт відокремити від бортів форми і облити глазур’ю. Ну і залишилося лише дочекатися, поки глазур застигне.
Смачного!