Без випічки і особливого клопоту! Освіжаючий ківі чізкейк
Такий пиріг з сиру ви зробите досить швидко і отримаєте дуже смачний десерт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування основи чізкейка вам будуть потрібні такі інгредієнти:
печиво – 200 г;
масло вершкове – 100 г.
Для приготування білого крему потрібно:
сир вершковий або сир домашній – 400 г;
вершки жирні – 300-350 мл;
пудра цукрова – 150 г;
желатин – 10 г;
ванільний цукор за смаком;
сік з 1 лимона.
Для приготування шару з ківі необхідно:
ківі – 1 кг;
пудра цукрова – 200 г;
желатин – 20 г.
Процес приготування
Розтоплюємо вершкове масло, печиво подрібнюємо в крихту блендером або качалкою.
Змішуємо масло і крихту.
Роз’ємну форму з діаметром 24 см застеляємо пергаментом, викладаємо крихту і добре втрамбовуємо її. Відправляємо форму в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджені вершки починаємо збивати, потім додаємо пудру і збиваємо до пишності.
Желатин готуємо за інструкцією, потім розтоплюємо і охолоджуємо.
Сир перебиваємо блендером, якщо у вас сир вершковий – просто змішуємо з соком лимона і желатином.
У сирну масу додаємо вершки і все збиваємо. Викладаємо шар на крихту печива, залишивши трохи крему для декору десерту.
У центр сирного шару ставимо миску – це буде простір для ківі шару. Миску не забудьте обернути плівкою, щоб було простіше виймати її потім.
Ставимо форму на холодильник на 2 години.
Ківі змішуємо з цукром і перетираємо масу блендером, змішуємо з підготовленим за інструкцією желатином і виливаємо масу в місце, яке утворилося після виймання миски.
Ставимо в холодильник на 1 годину, виймаємо. Прикрашаємо кремом за смаком і повертаємо в холодильник ще на 1 годину.
Порада: якщо ви не любите ківі, тоді цей шар робіть з будь-яких фруктів і ягід на свій смак. Форму ви можете взяти з меншим діаметром – тоді десерт буде вищим і гарнішим.