Надзвичайно смачні млинці на Масляну з різними начинками. Рецепти, які варто зберегти

Основна страва святкового столу на Масляну – це, звичайно ж, млинці, які своїм виглядом символізують сонце. Вважається, що якщо млинці на Масляну будуть пишними та гарно спечуться, то рік буде благополучним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Особлива

Всі хочуть здивувати своїх рідних оригінальними та смачними рецептами млинців. Пропонуємо декілька різновидів начинок для млинців.

1.Грибна начинка з сирним соусом:

Інгредієнти:

500 гр. – шампіньйони
250 гр. – твердого сиру

1 середня цибулина
2 ст. л. борошна

2 ст. л. сметани
1,5 склянки молока

сіль і перець за смаком
рослинна олія для смаження.

ПРИГОТУВАННЯ:

Шампіньйони та цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії. Додати борошно і перемішати. Потім влити молоко, ввести сметану, посолити і поперчити. Ретельно перемішати і довести до кипіння.

Намазати начинкою млинці, згорнути їх рулетами, вкласти у форму для запікання. Посипати тертим сиром і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15 хвилин.

2. Горіхова начинка

Інгредієнти:

500 мл. – молока
120 гр. – цукру
100 гр. – суміші мелених горіхів (фундук, мигдаль, волоські та інші)

120 гр. – вершкового масла
1 ст. л. – борошна
горіховий сироп

ПРИГОТУВАННЯ:

У сотейнику змішати молоко, горіхи і борошно і поставити його на середній вогонь. Варити, поки маса не загусне. Зняти з вогню, остудити, додати розм’якшене вершкове масло і збити суміш за допомогою міксера. Потім додати трохи горіхового сиропу і перемішати.

3.Печінкова начинка

Інгредієнти:

300 гр.- курячої печінки
2 яйця

1 цибулина
1 морква

2 ст. л. рослинної олії
коріандр мелений
сіль, чорний мелений перець

ПРИГОТУВАННЯ:

Яйця зварити круто, остудити і дрібно порізати.

Печінку нарізати соломкою. Цибулю порізати півкільцями. Натерти моркву на крупній тертці. Підсмажити цибулю на рослинній олії, додати моркву і смажити ще 7 хвилин. Викласти в зажарку печінку, посолити, додати спеції і готувати на вогні, помішуючи, 5 хвилин.

Змішати начинку з яйцями, викласти на млинці, загорнути.

Змішати в сотейнику апельсиновий сік, цукрову пудру, варення і вершкове масло. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 15 хвилин. Коли соус загусне і сяде, додати лікер. Варити ще кілька хвилин на слабкому вогні. Подавати з млинцями Сюзетт.

4.Начинка з сьомгою і маскарпоне

Інгредієнти:
300 гр.- маскарпоне
300 гр.- копченої сьомги

2 ч. л. гірчиці
лимонний сік, сіль і перець за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сьомгу нарізати невеликими скибочками. Кожен млинець змастити сиром і гірчицею, покласти рибу, збризнути соком лимона, посолити, поперчити за смаком, а потім загорнути.

Якщо промазати улюбленою начинкою стопку млинців і запекти у духовці, можна отримати справжнісінькій торт.

5.Начинка з сиром і зеленню

Інгредієнти:

300 гр.- сиру
100 гр.- жирної сметани

Великий пучок зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля)
Сіль, перець

ПРИГОТУВАННЯ:

Сир змішайте зі сметаною, посоліть і поперчіть. Можна скористатися міксером. В отриману масу додайте подрібнену зелень і ще раз добре перемішайте.

Викладіть 1-2 столові ложки сирної начинки на кожен млинець і згорніть його конвертиком, трикутником або трубочкою.

6.Начинка для млинців з яйцем і зеленню

Інгредієнти:

4 – яйця
50 гр.- зеленої цибулі

5-10 гр. кропу
1 ст.л. олії

1 ст.л. вершкового масла
сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Яйця відваріть круто і натріть на тертці. Зелену цибулю подрібніть і обсмажте на суміші двох масел до м’якості.

Змішайте яйця, цибуля і нарізаний кріп, посоліть. Наповніть начинкою млинці.

7. М’ясна начинка для млинців з рисом

Інгредієнти:

500 гр.- м’яса (можна курячого)
0.5-1 стакан вареного рису

1 – цибулина
рослинна олія

1 ст.л. вершкового масла
сіль, перець за смаком

лавровий лист, запашний і чорний перець горошком

ПРИГОТУВАННЯ:

Відваріть м’ясо разом з лавровим листом і перцем. Бульйон збережіть. Цибулю подрібніть і обсмажте в олії до золотистого кольору.

М’ясо пропустіть через м’ясорубку, додайте в сковороду з цибулею.

Посоліть і поперчіть. Влийте трохи (близько 50 мл) бульйону і тушкуйте 5 хвилин, помішуючи. Остудіть начинку і загорніть в млинці.

8.Начинка до налисників з капусти та грибів

свіжа капуста – 1 кг.
гриби сушені – 150 гр.

цибуля – 150 гр.
олія – 100 гр.
сіль, перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Сухі гриби відварити та перемолоти. Капусту нашаткувати, залити грибним відваром і тушкувати до м’якості.

Цибулю підсмажити на олії, додати до капусти. Тушкуємо капусту до повного випаровування рідини.

Додаємо перемелені гриби, солимо та перчимо, добре вимішуємо.

Можна готувати таку начинку і з свіжими грибами. Нарізати їх соломкою, обсмажити разом із цибулею на олії і додати вже до готової капусти. Смачного!