Розкриваємо секрети вирощування солодких помідорів

Дотримуйтеся цих простих порад і ваші томати порадують вас багатим, а найголовніше смачним урожаєм.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Смак і якість томатів залежать від співвідношення цукрів і кислот. Чим менше кислот і більше цукру, тим приємніше при вживанні в їжу. Більшість кислот містяться в соку навколо насіння, тому найбільш смачні помідори — щільні і з найменшою кількістю насіння. Ось маленькі секретики вирощування багатого врожаю смачних, солодких помідорів.

Багато світла. Помідори добре ростуть там, де отримують багато світла і захищені від холодних вітрів.

Правильний полив. Вміст вологи в томатах має бути високим. Для досягнення найкращих результатів їх потрібно поливати не надто часто, але рясно. Перезволоження небажане — надлишкова вологість призведе до водянистості помідорів.

Тепла вода. Уникайте поливу холодною водою, особливо коли температура повітря дуже висока. Використовуйте підігріту на сонці воду, додаючи деякі органічні добрива. Наприклад, добре підгодувати томати дріжджовою підгодівлею:

Для приготування живильної суміші з дріжджів потрібно налити відстояну водопровідну воду в 3-літрову банку по «плічка».

Розвести в невеликій кількості теплої води 100 г пресованих дріжджів.

Влити їх в банку, туди ж всипати 100 г цукрового піску. Все перемішати, а потім накрити марлею і поставити банку в тепле місце.

Суміш потрібно час від часу збовтувати.

Коли закінчиться процес бродіння, треба злити 1 стакан суміші і розвести її в 10 л води. На цьому дріжджова підгодівля для помідор готова.

Такою підгодівлею полити помідори — по 1 л під кожен кущ. Повторити її через 3 тижні і останній раз — ще приблизно через місяць.

Сіль і зола. Досвідчені городники рекомендують підгодовувати томати невеликою кількістю цих доступних добрив (1 столова ложка солі і 1 склянка золи на 10 літрів води). Вилийте 1 літр розчину під кожен кущ. Для цієї ж мети можна також використовувати морську або приправлену морською сіллю воду.

Повне дозрівання. Помідори потрібно зривати повністю дозрілими. Чим довше плід буде на кущі материнської рослини, тим більше поживних речовин від неї отримає. Тому дочекайтеся повного дозрівання помідорів, перш ніж зривати їх. Тоді томати точно будуть смачними і солодкими.

Не вдається скопіювати.