Медовик «Пухнастий». Улюблений рецепт, виходить завжди!
Торт за таким рецептом завжди виходить. Коржі будуть м’якими і повітряними, такими, що можна їсти навіть без крему.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- розчинна кава – 2 ч.л;
- кип’яток – 3\4 склянки;
- яйця – 5 шт;
- цукор – 1.3 склянки;
- мед – 5 ст.л;
- борошно – 2 склянки;
- олія рослинна – 0.5 склянки;
- сода – 1 ч.л.
Для приготування крему візьміть:
- згущене молоко – 1 банка;
- масло вершкове – 200 г.
Процес приготування
Якщо хочете, замість крему зі згущеним молоком, зробіть заварний.
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо в пишну і міцну піну, змішуємо з половиною цукру і збиваємо до стійкої і густої маси.
Заварюємо каву кип’ятком.
Жовтки з’єднуємо з рештою цукру і збиваємо до пишної маси, додаємо мед, холодну каву, соду, масло і збиваємо.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в жовткову масу, добре збиваючи.
Порційно додаємо в масу білки, акуратно перемішуючи масу лопаткою.
Можна пекти в мультиварці або в духовці – тісто дуже виросте.
Якщо печете в мультиварці, змащуємо чашу маслом, викладаємо тісто і печемо 60 – 100 хвилин. Після завершення програми, залишаємо бісквіт на 10 хвилин і тільки потім дістаємо з мультиварки.
У духовці печемо 50 хвилин при 180 градусах.
Коли бісквіт стане теплим, розрізаємо на 6 – 7 коржів.
Збиваємо розм’якшене вершкове масло і вливаємо згущене молоко, збиваємо масу до пишності.
Формуємо торт, змащуючи коржі і боки кремом, посипаємо крихтою і ставимо в холодильник на 2 години.