Мариновані огірочки з лимоном! Дуже ароматні, хрусткі і смачні, а розсіл взагалі словами не описати!

Мариновані огірки з лимоном – прекрасний рецепт на зиму! Огірочки виходять хрусткі та дуже смачні.

Набір спецій – просто супер!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум

Що нам знадобиться на 1 літрову банку:

  • Маленькі огірочки (скільки влізе в банку)
  • 1 долька лимона
  • 4 зубчики часнику
  • 2 гілочки кропу
  • 2 лаврові листки
  • 1 бутон гвоздики
  • 0.5 ч ложки гірчичного насіння
  • 3 горошини чорного і запашного перцю

Для розсолу:

  • 1 літр води,
  • 150 г цукру,
  • 40 грам солі

Як готуємо?

Огірки попередньо заливаємо холодною водою на 3 години, потім акуратненько вимиваємо, обрізаємо кінчики, на дно стерилізованих банок складаємо всі спеції і прянощі, а потім викладаємо огірочки і заливаємо вміст банки окропом, залишаємо на 20 хвилин.

Потім зливаємо воду і заміряємо її кількість, при необхідності додаємо теплу кип’ячену воду до потрібного обєму. Розчиняємо в цій воді цукор, сіль і додаємо дольку лимона.

Заливаємо гарячим маринадом огірки і закорковуємо, перевернувши догори дном. Закутувати не потрібно, охолоджуємо при кімнатній температурі.

Смачного!