Самса з куркою — смачненька страва, яка сподобається усій сім’ї
Пропонуємо приготувати дуже смачну страву – самсу. Її неповторний смак вам неодмінно сподобається.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Вам знадобиться:
Вершкове масло – 100 гр.;
Борошно пшеничне – 250 гр.;
Вода – 100 мл.;
Жовток – 1 шт.;
М’ясо куряче – 700 гр.;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Кунжут для декору;
Сіль кухонна;
Перець мелений.
Спосіб приготування:
Візьміть каструлю, додайте 250 гр. борошна та 1/3 ч. л. солі.
Натріть вершкове масло на великій тертці та додайте до борошна.
Поступово перемішуючи додайте 100 мл води. Довго тісто не замішуйте. Залишіть тісто в холодильнику на пів години.
Для начинки наріжте цибулю дрібним кубиком.
Куряче м’ясо наріжте дрібним кубиком. Все змішайте між собою додавши спеції.
Поділіть тісто на 2 частини.
Розкатайте з однієї половинки товсту смужку та поділіть на 7 частин.
Кожну частинку розкатайте тоненьким шаром діаметром 10 см.
В середину покладіть начинку. Заліпіть самсу хрест на хрест. У вас повинен вийти трикутник.
Деко застеліть папером для випікання.
Готові вироби покладіть на деко.
Змастіть самсу жовтком та присипте кунжутом для краси.
Випікати 40-45 хв. при температурі 180 гр.
Смачного!