На приготування цього медовика у мене йде не більше 40-ка хвилин. Коржі розкочувати не потрібно, навіть з кремом не потрібно возитись. Швидкий, пухкий, і дуже смачний
На приготування цього медовика у мене йде не більше 40-ка хвилин. Коржі розкочувати не потрібно, навіть з кремом не потрібно возитись. Швидкий, пухкий, і дуже смачний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Складові
Для тіста
- Пшеничне борошно – 300 г
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 1/2 ст. (100 г)
- Куряче яйце – 2 шт
- Мед – 100 г
- Сіль за смаком
- Сода – 1 ч. л.
Для сметанного крему:
- Сметана – 600 гр. (20-25%)
- Цукрова пудра – 130 г
- Цедра від одного (1) лимона
- Ваніль – 1 г (або ванільний екстракт 1 ч. л.)
Приготування
- У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.
- Додаємо цукор, мед і поступово прогріваємо суміш при постійному помішуванні до однорідності.
- Коли суміш добре прогріта і з’явились перші бульбашки, додаємо соду.
- при постійному помішуванні прогріваємо ще хвилинку. Знімаємо сотейник і охолоджуємо суміш.
- Потім додаємо яйця, спушуючи суміш вінчиком після кожного додавання.
- Далі прямо в суміш просіваємо борошно, додаємо сіль і енергійно (лопаткою) замішуємо тісто, аби не утворювалось грудочок.
- Наше тісто повинне нагадувати густу сметану.
- Виливаємо половину тіста на деко застелене пергаментом і розрівнюємо його лопаткою.
- Випікаємо в духовці при 180º
- Перший корж готовий вже через 7-8 хвилин, але орієнтуйтесь на свою духовку.
- спечений корж розрізаємо на три рівні коржі.
Крем б
З’єднуємо в мисці сметану, ваніль, цедру лимона і цукрову пудру. Перемішуємо до однорідності. Готово!
Добре перемащуємо коржі кремом.
Смачного!