Домашній батон з хрусткою скоринкою. Рецепт, який має бути у кожної господині.
Всі люди з самого дитинства дуже полюбляють смачний та хрусткий свіжоспечений хліб. Пропонуємо приготувати такий батон в домашніх умовах. Ваші близькі та родичі будуть дуже задоволені.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Вам знадобиться:
- Вода кімнатної температури – 250-270 мл.;
- Борошно пшеничне – 0,5 кг.;
- Цукор – 200 гр.;
- Масло вершкове – 40 гр.;
- Дріжджі сухі – 7 гр.;
- Сіль.
Щоб змастити батон:
- Молоко – 30 мл.;
- Яйце куряче – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Візьміть глибоку миску та змішайте всі сухі складові.
- Поступово додаючи воду гарно збийте все міксером.
- Додайте масло та замісіть тісто. Тісто слід вимішувати не менше 15 хвилин, а то і більше.
- Сформуйте батон та покладіть на застелене папером для випікання деко.
- Накрийте його рушником та зачекайте 30 хвилин.
- Зробіть ножем косі надрізи та змастіть сумішшю з молока та яйця.
- Випікати при температурі 180 градусів, 40-45 хв.
Приємного апетиту!