Сім рецептів смачного шоколадного крему. Господині на замітку.
Пропонуємо ознайомитися з декількома рецептами надзвичайно смачних шоколадних кремів. Ними можна змащувати та вирівнювати торт, робити шапочки на капкейках або наповнювати еклери.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
- Крем «Ганаш».
Інгредієнти:
- Вершки 35% 200 мл.;
- Темний шоколад 200 гр.;
- Вершкове масло 50 гр.
Спосіб приготування:
- Налийте у каструлю вершки та прогрійте їх добре на плиті.
- Додайте шматки шоколаду та перемішайте до утворення однорідної маси.
- Додайте вершкове масло та залиште охолоджуватись. Після збийте міксером.
2. Крем «Заварний».
Інгредієнти:
- Курячі жовтки 2 шт.;
- Пшеничне борошно 1 ст. л.;
- Картопляний крохмаль 1 ст. л.;
- Свіже молоко 250 мл.;
- Шоколад 50 гр.;
- Какао порошок 3 ст. л.;
- Цукор пісок 150 гр.;
- Вершкове масло 100 гр.
Спосіб приготування:
- Розтопіть у гарячому молоці шоколад.
- Збийте жовтки з цукром, додайте крохмаль, какао, борошно, тоненькою цівкою влийте розтоплену шоколадну суміш та перемішайте до однорідної маси.
- Поставте варитись на невеликому вогні поки не стане густим.
- Вкрийте плівкою в контакт та залишіть охолоджуватись до кімнатної температури.
- Далі додайте вершкове масло та збийте міксером.
3. Пломбір шоколадний.
Інгредієнти:
- Свіжі вершки 400 мл.;
- Вершковий сир 400 гр.;
- Цукрова пудра 250 гр.;
- Какао порошок 4 ч. л.
Спосіб приготування:
- Збийте вершки до стану густої сметани.
- Додайте вершковий сир, какао, цукрову пудру.
- Гарно збийте, щоб утворилась однорідна щільна маса.
- Поставте до холодильника.
4. Шоколадне капучино.
Інгредієнти:
- Вершки 35% 250 мл.;
- Темний шоколад 70 гр.;
- Свіже молоко 400 мл.;
- Курячі жовтки 2 шт.;
- Цукор пісок 50 гр.;
- Пшеничне борошно 2 ст. л.;
- Згущене молоко варене 4 ст. л. чи рідка карамель.
Спосіб приготування:
- Збийте міксером вершки до пишної піни.
- Розтопіть за допомогою водяної бані шоколад та змішайте з вершками методом складання.
- Нагрійте 200 мл молока.
- До холодних 200 мл молока додайте цукор, збиті жовтки, борошно та перемішайте вінчиком.
- У нагріте молоко влийте цю суміш та варіть на невеликому вогні, мішаючи весь час, до загустіння.
- До гарячого крему додайте згущене варене молоко та гарно змішайте все між собою.
- Вкрийте плівкою в контакт та залишіть охолоджуватись до кімнатної температури.
- Змішайте суміші між сою до однорідної маси.
5. Супер крем із шоколаду.
Інгредієнти:
- Шоколад гіркий 100 гр.;
- Шоколад молочний 200 гр.;
- Вершкове масло 75 гр.;
- Свіжі вершки 30 % 300 мл.;
- Курячі яйця 2 шт.;
- Бджолиний мед рідкий 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Поламайте шоколадні плитки на шматки, додайте вершкове масло та розтопіть все на водяній бані.
- Збийте вершки до стану густої сметани.
- Яйця збийте у міцну піну та перемішайте із медом.
- Всі попередньо приготовані суміші з’єднайте разом та збийте до однорідної маси.
6. Шоколадний густий крем.
Інгредієнти:
- Шоколад темний 150 гр.;
- Масло вершкове 150 гр.;
- Олія оливкова 1/3 ч. л.;
- Свіжа сметана 20 % 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Розтопіть на водяній бані шоколад, додайте сметану, оливкову олію, мішайте весь час, щоб не пригоріло дно та охолодіть.
- За допомогою міксера збийте вершкове масло та додайте частинами шоколадну масу.
- Перелийте у силіконовий, кондитерський мішок з насадкою та відправте у морозильну камеру на 15 хвилин.
7. Крем-паста «Нутелла».
Інгредієнти:
- Темний шоколад 100 гр.;
- Білий шоколад 100 гр.;
- Вершкове масло 50 гр.;
- Свіже молоко 80 мл.;
- Цукор пісок 70 гр.;
- Горіхи (волоські, фундук) 50-70 гр.
Спосіб приготування:
- Розтопіть вершкове масло у каструлі з товстим дном, додайте молоко, поламаний на шматки шоколад, цукор та доведіть до кипіння. Постійно мішайте, щоб не пригоріло.
- Нехай покипить хвилини 2-3, а потім перенесіть каструлю у місткість з холодною водою, остигати.
- Ще теплим перекладіть крем у стерильну банку та поставте у холодильник.
- Додайте в гарячу «Нутеллу», за бажанням, горіхи.
Смачного!