Два смачних рецепта пісних запіканок з картоплі.

Смачні, апетитні та ситні запіканки з картоплею. Існує безліч рецептів приготування таких страв. Особливо вони згодяться в період постів, коли потрібно дотримуватись певних обмежень в харчуванні. Гриби можна брати свіжі, солоні або сушені.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

  1. Запіканка з картоплі, грибами та помідорами.

Таку ніжну, легку та смачну запіканку можна готувати на вечерю. Гриби з помідорами нададуть їй пікантного смаку.

Інгредієнти:

  • Картопля 700 гр.;
  • Печериці 300 гр.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Помідор 1 шт.;
  • Рослинна олія 2 ст. л.;
  • Майонез пісний 2 ст. л.;
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.;
  • Морська сіль 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте та поріжте гриби дрібними пластинами.
  2. Почистьте та поріжте дрібно цибулю.
  3. Обмажте в олії гриби з цибулею, поки рідина не випарується.
  4. Почистьте картоплю, поріжте на тонкі кружечки, помідори тонкими частинами.
  5. Змастіть олією форму для випічки, викладіть одну частину кружечків картоплі, посоліть, поперчіть, наверх рівномірно викладіть гриби з цибулею, знову частина картоплі, посоліть та поперчіть.
  6. Далі помідори, картоплю, що залишилась, посоліть, поперчіть, полийте олією та змастіть повністю майонезом.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів та запікайте страву хвилин 40 до утворення золотистої кірочки.

2. Запіканка з пюре картоплі з грибами.

Грибна начинка пасує будь-якій страві, а картоплі тим паче. Ніжна, ароматна та апетитна запіканка ідеальне блюдо в піст.

Інгредієнти:

  • Картопля 700 гр.;
  • Печериці 300 гр.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Часник 1 зубчик;
  • Будь-яка зелень;
  • Оливкова олія 2 ст. л.;
  • Коріандр мелений 0,5 ч. л.;
  • Перець чорний мелений 0,5 ч. л.;
  • Морська сіль 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте картоплю та відваріть в злегка солоній воді.
  2. Злийте воду, приготуйте пюре, полийте оливковою олією, підсоліть та додайте спеції за смаком.
  3. В пательні на олії обсмажте подрібнені гриби та цибулю, додайте вичавлений через прес часник, посоліть й поперчіть.
  4. Змастіть олією форму для випічки, викладіть гриби, далі картопляне пюре та полийте олією оливковою.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів та запікайте страву хвилин 25-30 до утворення золотистої кірочки.
  6. Готову картопляну запіканку притрусіть подрібненою зеленню.

Смачного!

Не вдається скопіювати.