Бабуся навчила мене готувати пломбір за рецептом 1948: діти в захваті
Якщо запитати у дорослої людини, яким смаком можна описати дитинство, цілком ймовірно, що вона відповість – смаком морозива. Улюблений десерт різного віку і поколінь насправді не такий уже й складний у виробництві. Його можна запросто зробити в домашніх умовах. Більш того, він буде здоровішим і смачнішим.
Хочете спробувати? Тоді дотримуйтесь рецепта.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Життя
Секрет домашнього пломбіру
Готуємо смачне домашнє морозиво, яке не містить хімікатів, за оригінальним рецептом 1948 року. Отже, ви готові відчути смак дитинства? Тоді запасіться наступними інгредієнтами:
- молоко;
- ванілін (якщо вам не подобається ця добавка, ви можете відмовитися від неї);
- цукор
- вершки (35%) – 300 г;
- яйця – 3 шт.
З продуктами все ясно. Найголовніше – технологія. До вашої уваги покрокова інструкція:
Спочатку потрібно закип’ятити молоко в каструлі.
Додати цукор і ваніль за бажанням.
Дати одержаній масі трохи часу для охолодження.
Після того як молоко охолоне, змішати його з жовтками, поставити на водяну баню і перемішувати, поки маса не стане кремовою.
Потім додати вершки і перемішати до однорідного стану.
Розділити отриману масу на порції і помістити в морозильник.
Через деякий час обов’язково дістати морозиво з холодильника і ще раз перемішати. Знову охолодити.
Готово! Ідеальний літній (та й не тільки) десерт можна подавати на стіл. Прекрасно, якщо ви зможете знайти кілька хрустких вафельних формочок. Втім, їх завжди можна приготувати самостійно.
Зрештою такі ласощі буде з’їдено в лічені хвилини навіть без вафельних кошиків. Смачного!