Дзеркальна шоколадна глазур для торта! Простий рецепт
Дуже часто неправильно зроблена глазур, псує не тільки зовнішній вигляд десерту, а й його смак. Пропонуємо вам рецепт дуже простої глазурі для будь-якого десерту.
Про це пише Мій Світ, за аматеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молочний шоколад – 170 г;
- молоко згущене – 200 г;
- мед – 160 г;
- вода – 100 мл;
- цукор – 170 г;
- желатин – 1.5 ст.л.
Заливаємо желатин 40 мл води і залишаємо до повного набухання. Це займе хвилин 20.
Змішуємо воду з медом і цукром і ставимо ємність на вогонь, доводимо до кипіння і кип’ятимо всього 2 хвилини.
Знімаємо з вогню і виливаємо в каструлю желатин зі згущеним молоком.
Шоколад нарізаємо на шматочки і кладемо їх в нашу гарячу суміш, все ретельно мішаємо, щоб шоколад швидко розтопився і маса стала повністю однорідною.
Щоб прибрати з майбутньої глазурі бульбашки, проціджуємо масу через сито.
Щоб вдало покрити торт або тістечка глазур’ю, кладемо їх на решітку, а під неї ставимо піднос, щоб в нього стікала зайва шоколадна маса.
Поливають глазур’ю завжди з середини круговими рухами, поступово збільшуючи амплітуду. Тієї масою, що стікала в піднос, акуратно змастіть боки торта, щоб він весь вийшов дзеркальним. Десерт ставимо в холодильник щоб глазур добре ущільнилася.
За цим рецептом можна робити не тільки шоколадну, а й різнобарвну глазур.