Відкрила вчора старенький бабусин зошит і за цим рецептом спекла чудовий, запашний Домашній батон з хрусткою скоринкою. Не передати словами, який від нього аромат по всій оселі!.. Так дійсно пахне щастя!
Не передати словами, який чудовий аромат стоїтьв домі, коли випікається хліб! Пропоную вам спекти для рідних такий чудовий батон замість магазинних булок. Це набагато смачніше!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com
Треба взяти:
- 300 мл молока
- 2 ст. л. цукру
- 1,5 ч. л. солі
- 50 гр вершкового масла або маргарину
- 1 ч. л сухих дріжджів (даю Львівські, або Сафмомент)
- 1 яйце по бажанню (я не даю)
- 500-600 гр муки (іноді йде менше)
Підігріти молоко, має бути тепленьке, перелити в миску, в якій будете місити тісто.
Додати дріжджі, цукор і сіль, лишити на хвилин 10.
Тим часом розтопити масло чи маргарин і остудити.
В молоко поступово добавляти муку (я збиваю вінчиком), і коли тісто стане як на оладки – додаю тонкою струйкою масло, продовжую збивати. Важливо не додавати гаряче масло!
Далі знову мука, і вимішую рукою доти, поки тісто не перестане липнути до рук, але одночасно воно має бути еластичне, м’ягке, не забите і братися всією своєю масою.Вимішувати хвилин 10-12.
Накрити салфеткою або рушничком і поставити в тепле місце на 1,5 години. Має піднятися мінімум в два рази.
Після цього тісто з миски перекласти на робочу поверню без додавання муки і легенько підмісити ще 3 хвилини.
Розділити на дві рівні частини, сформувати батони. Викласти на деко накрити плівкою на 10 хвилин.
Тим часом включити духовку на максимальну температуру.
Пекти при 180 *С 25-40 хвилин, готовність перевіряйте зубочисткою.
Батони мають бути золотистого кольору.
Смачного! Затишку вашим оселям!