Торт «Пташине молоко» – найсмачніший, який я їла, і вдалий, що я готувала
Торт виходить дуже смачним і ніжним, ви точно не пошкодуєте, коли його приготуєте за цим рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- цукор – 1 стакан;
- борошно – 1 стакан.
Для приготування суфле необхідно:
- желатин – 40 г;
- яйця – 10 шт;
- молоко – 1 склянка;
- масло вершкове – 300 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- борошно – 1 ст.л;
- цукор – 2 склянки.
Процес приготування торта «Пташине молоко»
Збиваємо яйця з цукром протягом не менше 10 хвилин, потім акуратно додаємо просіяне борошно, перемішуємо.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо 30 хвилин, але перевіряємо готовність.
Охолоджуємо бісквіт, пакуємо в плівку і залишаємо на ніч.
Для мусу розводимо желатин у воді і залишаємо до набрякання. Білки відправляємо в холодильник.
Жовтки збиваємо з цукром і збиваємо до густої і пишної маси.
З’єднуємо з молоком, всипаємо борошно, вимішуємо
Ставимо жовткову масу на водяну баню і доводимо до бульбашок, перемішуючи масу лопаткою.
Охолоджуємо, періодично перемішуючи.
Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо, потім додаємо порціями крем і збиваємо до однорідності.
Желатин топимо на водяній бані і охолоджуємо.
Збиваємо білки з цукром (1 склянка) до густої і білої маси, додаємо желатин і збиваємо, потім порційно додаємо крем і збиваємо на невеликій швидкості.
Формуємо торт в кільці: укладайте коржі і крем так, як вам подобається.
Поливаємо глазур’ю і прикрашаємо на свій смак.
Відправляємо в холодильник на кілька годин.
Порада: щоб торт вийшов ніжнішим, просочіть коржі сиропом, згущеним молоком або будь-яким соком.