П’ять рецептів смачного домашнього паштету. Господині на замітку
Паштет – це універсальна закуска. Бутерброд з такою намазкою не тільки смачний, але й поживний. Головне, щоб він був приготований вдома без додавання шкідливих домішок. Паштети бувають різні: печінковий, м’ясний, рибний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Пропонуємо ознайомитися з п’ятьма рецептами неймовірно смачного паштету.
- Паштет за класичним рецептом.
Складові:
- Печінка яловича 500 гр.;
- Шпик 100 гр.;
- Масло вершкове 100 гр.;
- Морква 2 шт.;
- Ріпчаста цибуля 2 шт.;
- Морська сіль;
- Перець чорний мелений.
Спосіб приготування:
- Очистьте овочі, наріжте дрібно та обсмажте на сковороді разом зі шпиком.
- Промийте печінку, видаліть плівки, поріжте невеликими шматками та додайте до овочей.
- Посоліть, поперчіть та тушкуйте до готовності.
- Теплу суміш печінки з овочами пропустіть через м’ясорубку два рази.
- Додайте масло, перемішайте та перекладіть в форму для зберігання в холодильнику.
2. Паштет за рецептом французьких кухарів.
Складові:
- Ріпчаста цибуля 2 шт.;
- Яйця курячі 5 шт.;
- Фарш яловичий 200 гр.;
- Фарш свинячий 300 гр.;
- Зелень 1 пуч.;
- Перець чорний мелений;
- Морська сіль;
- Спеції.
Спосіб приготування:
- Відваріть в круту 4 яйця та очистьте їх.
- Почистьте, помийте та покришіть цибулю й зелень.
- Збийте в мисці яйце, додайте фарш, цибулю, зелень, спеції та ретельно перемішайте.
- Форму для запікання вистеліть пергаментом та викладіть рівномірно половину фаршу.
- Зверху покладіть цілі яйця та накрийте другою половиною м’ясної суміші.
- Наверх покладіть два лаврових листочки та шматок вершкового масла.
- Запікайте страву у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хв.
3. Паштет зі свинячого язика та бринзи.
Складові:
- Свинячий язик 800 гр.;
- Бринза 150 гр.;
- Вершки 33% 100 мл.;
- Перець чорний мелений;
- Морська сіль;
- Вершкове масло 50 гр.
Спосіб приготування:
- Відваріть та очистьте язик.
- З’єднайте його з вершками й бринзою та подрібніть блендером до однорідної маси.
- Додайте солі, перцю та перекладіть суміш у ємність для зберігання.
- Розтопіть масло та залийте ним верх паштету.
- Охолоджену страву поставте до холодильника.
4. Паштет з скумбрії.
Складові:
- Скумбрія свіжоморожена 1 шт.;
- Ріпчаста цибуля 1 шт.;
- Морква 1 шт.;
- Вершки 33% 100 мл.;
- Перець чорний мелений;
- Морська сіль;
- Апельсин 1 шт.
Спосіб приготування:
- Розморозьте, випатрайте, помийте та начиніть скумбрію шматочками апельсину.
- Запікайте рибу в духовці до готовності, потім обберіть м’ясо та разом з цедрою апельсину подрібніть блендером.
- Почистьте, подрібніть та обсмажте на пательні моркву й цибулю.
- Додайте спеції та подрібніть овочі блендером.
- Охолоджені вершки збийте міксером.
- Змішайте рибу, овочі та вершки. Паштет готовий!
5. Паштет з курячої печінки та яблук.
Складові:
- Печінка куряча 300 гр.;
- Ріпчаста цибуля 1 шт.;
- Яблуко 1 шт.;
- Перець чорний мелений;
- Морська сіль;
- Вершкове масло 50 гр.
Спосіб приготування:
- Очистьте та покришіть цибулю, а печінку промийте й поріжте на шматки.
- Далі обсмажте їх на пательні до готовності.
- Помийте та натріть на тертці яблуко й додайте до печінки.
- Додайте ще масло й спеції та тушкуйте до м’якого стану.
- Подрібніть тушковані інгредієнти, перекладіть в форму для зберігання та після охолодження, поставте в холодильник.
Приємного апетиту!