Здобне пісне тісто. Вироби не черствіють кілька днів. Ввесь секрет лише в одному інгредієнту

Здобне пісне тісто. Вироби не черствіють кілька днів. Ввесь секрет лише в одному інгредієнту.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Global Press

Складові:

  • Майонез – 150 грам;
  • Сіль – 1/2 ч.л;
  • Цукор – 3 ч.л;
  • Сухі дріжджі – 8 грам (можна замінити на свіжі 25 грам);
  • Борошно – 4 склянки;
  • Молоко – 1/2 склянки;
  • Вода – 1/2 склянки.

Приготування:

Приготуємо опару. Змішуємо тепле молоко і теплу воду, додаємо дріжджі, цукор і 4 столові ложки борошна, перемішуємо до повного розчинення дріжджів. Накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 30 хв для підняття “шапочки”.

Через 30 хв знімаємо плівку, опара повинна збільшитися в кілька разів.

Вводимо майонез і частинами додаємо просіяне борошно.

Замішуємо м’яке еластичне тісто, накриваємо плівкою і прибираємо в тепло на 90 хвилин.

Після завершення часу погляньте, яке пишне тісто отримуємо!

Тепер сміливо формуємо пиріжки пироги рулети.

Смачного!