Смачний маковий пляцок з вафлями. Неперевершений смак. Готується дуже легко, покроковий рецепт
Смачний маковий пляцок з вафлями. Неперевершений смак. Готується дуже легко, покроковий рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Інгредієнти
- Яйця 5 шт.
- Цукор 1 склянка
- Сода 1 ч. л. без гірки
- Амоній 1 ч. л. без гірки
- Борошно 1 склянка (якщо яйця великі можна на 1-2 ст. л. більше)
- Мак сухий 1 склянка
- Горіхи 1 склянка
- Родзинки 200 г.
- Вафлі 4 листи
Помадка для вафель
- Сметана 9 ст. л.
- Цукор 9 ст. л.
- Какао 9 ст. л.
Крем
- Масло вершкове 400 г.
- Варене згущене молоко 370 г.
- Форма 23х35 см
В рецепті використовувалась склянка ємністю 250 грамів.
Яйця спушити з цукром
В 1 ст. л. сметани додати соду, амоній, перемішати, вилити до спушених яєць.
Додати борошно, і ще раз спушити.
Додаємо подрібнені горіхи, сухий мак, промиті і добре просушені родзинки, і гарненько все перемішуємо ложкою.
Тісто по консистенції повинне бути, мов густа сметана.
Форму для випічки застелити пергаментом і змазати олією. Нагріти духовку до 180 градусів і поставити форму з тістом на 30-35 хвилин, випікати до готовності.
Для помадки
В каструлю викласти сметану, цукор і какао, поставити на маленький вогонь і довести до кипіння, забрати з вогню і залишити, аби остигала.
Для крему спушити вершкове масло, продовжуючи спушувати, додати поступово згущене молоко.
Один лист вафель змастити помадкою і накрити другим листом. Аналогічно зробити з двома іншими листами
Два листи вафель, змащених між собою помадкою покласти на низ. Помазати зверху масляним кремом, покласти маково-горіховий корж.
Помазати масляним кремом і накрити вафельними листами, змазаними між собою помадкою.
Залишити пляцок для просочування на 6-8 годин.
Смачний маковий пляцок з вафлями готовий, розрізаємо на порційні шматки та смакуємо з улюбленими напоями.
Смачного!