СИРНИК, ЯКОГО ЩЕ НІХТО НЕ ЇВ – КАРАМЕЛЬНИЙ З ЧОРНОСЛИВОМ. ТАКУ СМАКОТУ ПОДАЮТЬ ЛИШЕ В ДОРОГИХ РЕСТОРАНАХ, АЛЕ МИ РОЗКРИЄМО РЕЦЕПТ

Пропоную приготувати дуже смачний і красивий десерт – карамельний сирник з чорносливом.

Готується такий сирник досить легко і просто – його зможе приготувати навіть господиня чи господар без досвіду.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум

Якщо чорнослив попався м’який – можете його не замочуйте в окропі перед викладанням на тісто.

Інгредієнти для приготування карамельного сирника:

Тісто:

  • Какао (порошок) – 2 столові ложки;
  • Масло вершкове – 120 грам;
  • Борошно пшеничне – півтори столових ложки;
  • Розпушувач – 1 чайна ложечка;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сметана – 2 столові ложки.

Начинка:

  • Згущене молоко – 180 грам;
  • Крохмаль – 2 столові ложки;
  • Сир – 350 грам;
  • Чорнослив – 150 грам;
  • Яйця – 2 штучки.

Як готується карамельний сирник:

Вершкове масло розтопіть разом з какао.

В окремій ємності перемішайте просіяне борошно з розпушувачем, додайте сметану і засипте цукром. Ретельно вимішуйте. Потім додайте шоколадну масу і гарненько замісіть тісто.

Форму для випікання застеліть пергаментним папером. З тіста зробіть дно і бортики, трохи тіста залиште.

Тепер займемося начинкою. Перемішайте сир з яйцями, додайте крохмаль і згущене молоко. Отриману масу кидайте в блендер і гарненько подрібніть. Чорнослив залийте окропом на 5 хвилинок.

Потім дістаньте чорнослив з води і викладіть його першим шаром на дно форми з тістом. Потім залийте начинку. Тісто, яке залишилось натріть на крупній тертці і покладіть зверху на начинку.

Тепер відправляємо це все в духовку на 45 хвилинок при 180 градусах. Перед подачею десерт повинен повністю охолонути!

Смачного!

Не вдається скопіювати.