Приготувала відмінне копчене сало прямо в квартирі. Але я його зовсім і не коптила
Приготувала відмінне копчене сало прямо в квартирі. Але я його зовсім і не коптила.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
- сало з прошарком, 1 кг;
- мелений чорний перець, 3 ст.л;
- часник, 2 головки.
Для маринаду потрібно:
- лушпиння цибулі, 2 жмені;
- сіль, 200 г;
- цукор, 2 ст.л;
- чорнослив, 5 шт;
- лавровий лист, 2 шт.
Всі компоненти для розсолу кип’ятимо в 1 л води.
Промите сало обсушуємо паперовими рушниками, розрізаємо на 2 рівні частини.
Відправляємо сало до маринаду і проварюємо 25 хвилин на невеликому вогні. Після завершення часу варіння, залишаємо сало в кастрюлі і маринаді на всю ніч.
Часник перетираємо з перцем, і натираємо цією сумішшю сало.
Після, кожен шмат сала щільно обгортаємо харчовою плівкою і зберігаємо в холодильнику (якщо їсте) протягом тижня, або відправляємо до морозилки.
Смачного!