М-ммм… Оселедець по-корейськи. А яка цибуля виходить смачна
Оселедець по-корейськи – відмінна закуска на святковий стіл, завжди йде на УРА! А яка цибуля виходить смачна … м-ммм. Обов’язково приготуйте і поділіться рецептом з близькими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Продукти:
- Оселедець свіжий або заморожений – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 шт
- Оцет – 80 мл (я робила 9%, але наступного разу зроблю 6%)
- Олія – 1/2 склянки
- Перець запашний горошком – 1 ч. ложка
- Паприка – 2 ч. ложки
- Томатна паста 1 ст. ложка з гіркою
- Сіль – 1 ст. ложка без гірки
- Цукор – 1 ст. ложка без гірки
- Можна додати 1 ст. ложку спецій для корейської моркви
Як приготувати оселедець по – корейськи:
Олію і томатну пасту змішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Влити оцет, накрити кришкою і зняти з вогню. Нехай маринад потихеньку остигає.
Цибулю нарізати широкими великими кільцями. Беріть цибулі більше, ніж вказано в рецепті, вона виходить дуже смачна!
Перець-горошок потрібен саме запашний, а не чорний, інакше вийде гострий маринад і не такий запашний. Разом з меленим червоним перцем відправляємо перець-горошок в остиглий маринад. Додаємо сіль, перемішуємо.
Оселедець обробити на філе (шкіру можна не знімати), нарізати шматочками.
У каструлю або в іншу ємність викласти шарами оселедець, цибулю, маринад. Чергувати, поки не закінчаться продукти.
Накрити перевернутою тарілкою, поставити невеликий грузик, прибрати в холодильник. Через кілька годин закуска буде готова, але краще витримати її ніч – вийде ще смачніше.
Деякі господині додають 1 велику моркву, протерту на тертці для корейської моркви. Також можна додати і соєвий соус (це на любителя). Смачного!