Гарний рецепт Великодньої паски, яким користувалися наші бабусі.
Пропонуємо рецепт Великодньої паски, яким користувалися наші бабусі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Декілька корисних порад:
- не ставте тісто на протязі;
- продукти повинні бути кімнатної температури;
- краще для паски беріть пресовані дріжджі;
- борошно обов’язково просійте через сито;
- додавайте до тіста, за бажанням, порошки мускатного горіха, кардамону чи ложки 2-3 рому.
Інгредієнти :
- Пресовані дріжджі 25 гр.;
- Сіль 1 дрібка;
- Цукор пісок 1 склянка;
- Пшеничне борошно 4 склянки;
- Свіже молоко 1 склянки;
- Жирна сметана 50 гр.;
- Вершкове масло 70 гр.;
- Ванільний цукор 5 гр.;
- Курячі яйця 2 шт.;
- Родзинки 100 гр.;
- Яєчний білок 1 шт.;
- Цукрова пудра 3 ст. л.;
- Кондитерська посипка 15 гр.;
- Порошок куркуми 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- З’єднайте тепле молоко, цукор, дріжджі, сіль, 3 ст. л. борошна, накрийте серветкою та залишіть в теплому місці хвилин на 10.
- Родзинки промийте під проточною водою, залийте окропом, залишіть на годину до охолодження, процідіть та розкладіть на серветці, щоб підсохли.
- До опари покладіть м’яке масло, сметану, збиті у міцну піну яйця та змішайте до утворення однорідної маси.
- У масу всипте порошок куркуми, родзинки, частину борошна та місіть тісто весь час підсипаючи борошно. Воно повинно вийти м’яким та не липнути до рук.
- Накрийте серветкою та залишіть на 1,5 години у теплі для збільшення у 2-3 рази.
- Форми для паски змастіть олією чи розтопленим маслом, викладіть тісто на припудрений борошном стіл та поділіть його на чотири шматки.
- Покладіть шматки тіста у форми, не більше 2/3 об’єму, накрийте серветкою та поставте у тепле місце хвилин на 30-40, аж поки не підійде до рівня країв форми.
- Змастіть верх паски вбитим яйцем.
- В попередньо розігрітій духовці до 180 градусів, випікайте паску 30-40 хвилин, до утворення рум’яної кірочки.
- Збийте міксером яєчний білок на повільній швидкості, далі збільште обороти та бийте до міцних піків. Додайте 3 ст. л. цукрової пудри та обережно перемішайте зверху вниз.
- Якщо є бажання, додайте до глазурі декілька крапель соку з лимона. На ще гарячі паски намастіть глазур та прикрасьте посипкою.
- Охолоджені паски вийміть із форм.
Смачного!