До чого ж смачна скумбрія за цим рецептом. А вся справа в соусі, який готується дуже просто

Про те, що томати і риба ідеально поєднуються один з одним, знають у всьому світі. Пробували, колись, анчоуси в томатному соусі? Страва гідно всіх похвал. Риба відмінно підійде до будь-якого гарніру. Мені, найбільше, подобається використовувати скумбрію. Під час приготування вона не втрачає свого первинного смаку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалаами Мандаринка

Ми хочемо поділитися з Вами відмінним рецептом тушкованої скумбрії в томатному соку.

Для початку підготуємо всі необхідні продукти.

Отже, візьміть:

  • 2 скумбрії,
  • 1 морквину,
  • 1 середню цибулину,
  • 1 червоний болгарський перець,
  • 400 грам томатного соку,
  • сіль і перець за смаком.

Якщо все підготовлено, можна приступати безпосередньо до приготування.

Ставимо на невеликий вогонь сотейник. Коли він нагріється, додаємо соняшникової олії. Цибулю потрібно нарізати невеликими півкільцями, а перець тонкими смужками. Морквину натираємо на великій тертці.

Спочатку тушкуємо цибулю з морквою. Через кілька хвилин додаємо перець і томатний сік. Після того, як соус закипить, додаємо сіль і перець. Все разом повинно протушитись не більш як 5 хвилин.

Поки соус готується, підготуємо рибу. Очистіть її від луски і нутрощів. Далі ріжемо на порційні шматки і опускаємо в соус. Він повинен покрити її всю. Через 20 хвилин зніміть з вогню. Рибка готова. Подавайте до столу з улюбленим гарніром.

Найсмачніше з розсипчастим рисом або вареною картоплею. Такий соус можна також заготовити на зиму.

Ще один секрет для любителів кисло-солодких смаків. Спробуйте додати в соус велику ложку цукру.

Не вдається скопіювати.