Рецепт ідеального Олександрійського тіста для пасок
Завдяки цьому рецепту, ви приготуєте найкращі паски! Ніжні, здобні та вологі всередині! Приголомшливий рецепт!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні інгредієнти для приготування тіста:
- 2,5 кг борошна високої якості (можна взяти і найпростішої, але не вийде так смачно);
- 1 кг цукру;
- 1 л молока топленого;
- 500 г вершкового масла;
- 150 г дріжджів свіжих;
- 10 курячих яєць;
- 3 жовтки;
- 200 г родзинок;
- 1 ч. л. солі;
- 2-3 пакетика ваніліну;
- 2 ст. л. коньяку.
З цієї кількості інгредієнтів вийде дуже багато пасок, тому можете зменшити пропорції, поділивши все на 2 або 3.
Як приготувати великодні паски
Для початку запарте родзинки на 15 хвилин.
Розбийте яйця в глибоку і велику миску і збийте їх. Поріжте невеликими шматками вершкове масло і додайте до яєць. Також влийте тепленьке молоко, всипте цукор, додайте жовтки і дріжджі. Гарненько розмішайте і залишіть на всю ніч (8-12 годин) в теплому сухому місці.
Потім покладіть всі інгредієнти і влийте коньяк.
Змастіть руки соняшниковою олією і вимісіть тісто. Воно повинно вийти в’язким і м’яким. Залиште тісто на 1,5-2 години, воно має збільшитися в два рази.
Спеціальні форми для пасок наповніть на третину від загального об’єму тістом. Зачекайте, коли воно заповнить всю форму (виросте). Потім відправте випікатися в попередньо розігріту духовку. Готуйте при 180 °. Перевіряйте на готовність.
Готові паски прикрасьте глазур’ю з білків яєць і присипкою.