Традиційна італійська паска «Панеттоне»: точний покроковий рецепт

Для італійців «Панеттоне», як для нас коровай. Паска дуже ніжна, пориста і легка на відміну від нашої традиційної паски. А ще в італійський кекс додається ром, що робить його смак більш цікавим. Так що здивуєте рідних і друзів новим рецептом паски!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти для приготування «Панеттоне»:

  • Цукор – 200 г;
  • Молоко – 180 мл;
  • Дріжджі – 20 г;
  • Масло вершкове – 200 г;
  • Борошно пшеничне – 550 г;
  • Жовтки – 6 штучок;
  • Лимонна шкірка – одна ст. л .;
  • Апельсинова шкірка – одна ст. л .;
  • Ізюм – 200 г;
  • Ром (можна замінити на коньяк) – 50 мл;
  • Ванільний цукор.

Поетапний процес приготування традиційної італійської паски «Панеттоне»

Готуємо опару

Дріжджі необхідно всипати в молоко теплого стану і додати дрібку цукру. Всипати п’ять ч. л. борошна і гарненько все розмішати. Відставляємо вбік на півгодини.

Готуємо все для тіста

Ізюм залити ромом (коньяком). Це потрібно зробити для того, щоб тісто вийшло повітряним. Перемішати і залишити на 2-3 хвилини, щоб настоявся.

У жовтки всипати цукор і розтерти. Далі додати масло м’якого стану, три ч. л. цукру. Все перемішати до однорідної консистенції.

Всипати в масу апельсинову і лимонну кірку і ще раз перемішати.

Заміс тіста

У підготовлену масу всипати борошно, додати родзинки і вимішувати тісто протягом 10-12 хвилин. Після прибрати на кілька годин в тепло, накривши рушником.

Готуємо паски

Тісто обминаємо і розкладаємо по двох формах. Залишити на пару годин.

Потім зробити на верхівці паски хрестоподібний розріз. Виходить чотири пелюстки, які необхідно звернути за краї форми і змастити вершковим маслом.

Помістити «Панеттоне» в духовку приблизно на 45 хвилин (може трохи менше або довше в залежності від вашої духовки). Випікати при 180 °.

Не вдається скопіювати.