Пиріг, який хочеться з’їсти одразу весь! Насипний пиріг з вишнею

Насипні пироги вже давно стали одними з найулюбленіших рецептів і все завдяки своїй простоті готування. Готуємо з найпростіших продуктів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • борошно – 150 г;
  • цукор – 50 г;
  • цукор – 2 ст.л;
  • масло вершкове – 130 г;
  • сіль – щіпка;
  • вишня – 400 г;
  • ванільний цукор за смаком;
  • какао – 1 ст.л.

Процес приготування

Ягоди беріть будь-які, змішуємо з 2 ст.л цукру і ванільним цукром. Доводимо до кипіння і вимикаємо.

Борошно просіваємо і змішуємо з вівсяними пластівцями, какао, цукром, сіллю.

Масло вершкове охолоджуємо і натираємо на великій тертці, додаємо в масу і руками перетираємо до крихти.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо чверть крихти, розрівнюємо.

Зверху кладемо вишню з соком, посипаємо крихтою, знову викладаємо вишню, засипаємо крихтою. Останній шар має бути крихта.

Зверху натираємо 30 г вершкового масла.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг близько 30 – 40 хвилин, перевіряйте готовність.

Порада: ягоди ви можете брати свіжі, консервовані або заморожені, підходять і шматочки фруктів, яблука і груші.