Фантастична Паска Краффін: стане справжньою окрасою святкового столу
На Великдень всім хочеться порадувати своїх рідних і близьких дивовижними пасками.
Тому зараз прийшов саме час випробувати незвичайні рецепти. Дивно красива паска Краффін, без сумніву, стане справжньою окрасою святкового столу. Процес приготування страви дуже цікавий, оригінальний метод формування дозволяє отримати задоволення від роботи.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Для приготування Краффіна будуть потрібні наступні продукти:
- 1 ч. л. цедри апельсина
- 2 ст. л. (30 мл) апельсинового соку
- 80 мл теплого молока (35-38 °)
- 6 г (2 ч. л.) сухих дріжджів
- 100 г цукру
- 1 яйце і 2 жовтки
- 350 г борошна
- ½ ч. л. солі
- 40 гр теплого розтопленого вершкового масла
- 100 г м’якого вершкового масла (для змазування тіста)
- 100 г сухофруктів
- жменя волоських горіхів і мигдальних пелюстків
Зазначена кількість продуктів розрахована на 3 форми вистою діаметром по 9 см.
Як готувати:
Зніміть цедру з половини апельсина і вичавіть з нього сік.
Залийте сухофрукти кип’ятком і залиште на 5 хвилин, після цього розкладіть їх на серветці і просушіть.
У злегка підігріте молоко додайте чайну ложку цукру і сухі дріжджі. Добре розмішайте і залишіть на 10-15 хвилин. З верху повинна утворитися пишна шапочка.
Збийте яйця і жовтки з рештою цукру до отримання пишної світлої маси.
У просіяне борошно додайте дріжджі. Зберіть борошно гіркою і зробіть в ньому невелике заглиблення. У цю ямку додайте яєчну масу, розтоплене вершкове масло, сік і цедру апельсина.
В останню чергу додайте розчинені в молоці дріжджі.
Вимішуйте тісто протягом приблизно 10 хвилин до тих пір, поки воно не набуде еластичну консистенцію і перестане прилипати до рук.
Перекладіть підготовлене тісто в миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці для підйому приблизно на півтори години.
Після того, як тісто підніметься, розділіть його на три однакові частини і скачайте з кожної кульку. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште ще на 10 хвилин.
Розкачайте кульку тіста в пласт товщиною 2 мм прямокутної форми. Тісто має бути тонким, але при цьому не повинно рватися.
Рясно змастіть пласт тіста вершковим маслом і посипте нарізаними сухофруктами і колотими горіхами.
Скрутіть прямокутник в рулет, починаючи з вузького боку.
Повторіть всі дії з іншими кульками тіста.
Розріжте кожен рулет уздовж, але не до кінця.
Закрутіть цю ковбаску таким чином, щоб розріз завжди був звернений назовні і було видно кожен шар. Загніть кінчик всередину і перекладіть вироби в форму.
Накрийте підготовлені паски харчовою плівкою і залиште в теплому місці приблизно на годину.
Помістіть форми в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Через 10 хвилин знизьте жар до 180 градусів і випікайте краффін до готовності. Процес випікання маленького краффіна займе приблизно 20-25 хвилин.
Якщо зверху виріб вже сильно зарум’янився, а знизу ще не пропікся, накрийте верхню частину фольгою.
Перед подачею посипте краффіни цукровою пудрою.
Паска краффін виходить неймовірно смачною, а її незвичайний зовнішній вигляд точно здивує Ваших гостей.