Легкі та ніжні желейні десерти. Виходять дуже смачні, та не займають багато часу на приготування

Желейні торти — це легкі, ніжні та неймовірно смачні десерти, які зможе приготувати навіть недосвідчена господиня. Пропонуємо три рецепти торта «Желейне свято», які підійдуть для різних смакових вподобань.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Краса з желе на швидку руку.

Складові:

  • Чиста вода 950 мл.;
  • Желе з ківі 90 гр.;
  • Желе з вишнею 90 гр.;
  • Желе з лимоном 90 гр.;
  • Харчовий желатин 20 гр.;
  • Згущене молоко 500 гр.

Спосіб приготування:

  1. Висипте з пакетів желе по різним мискам.
  2. Закип’ятіть воду та у кожне желе залийте по 300 мл окропу, перемішайте до розчинення желатину.
  3. Остудіть, поставте у холодильник на дві години, щоб воно застигло та гарно порізалось.
  4. Залийте желатин 50 мл води та залиште хвилин на 10 для набрякання.
  5. Далі поставте його на водяну баню чи у мікрохвильову піч, а потім перемішайте зі згущеним молоком.
  6. Дістаньте желе з холодильника та поріжте однаковими невеликими кубиками.
  7. Перемішайте між собою, покладіть у роз’ємну форму та залийте желатином зі згущеним молоком.
  8. Відправте желейний десерт до холодильника на 8 годин.

Цей десерт можна приготувати із основою з печива. Подрібніть у крихту пісочне печиво та змішайте з м’яким вершковим маслом. Потримайте цю основу дві години у холодильнику та викладіть на дно форми.

Желе з молоком.

Складові:

  • Желе з ківі 90 гр.;
  • Желе з полуницею 90 гр.;
  • Желе з лимоном 90 гр.;
  • Свіже молоко 1 л.;
  • Цукор пісок 4 ст. л.;
  • Ванілін 10 гр.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте желе з різних пакетів по окремим ємностям згідно з інструкцією.
  2. Остудіть та відправте його до холодильника 2 години.
  3. Залийте желатин водою для набрякання згідно з інструкцією.
  4. Поставте харчовий желатин на водяну баню до розчинення, перемішайте із молоком, додайте цукру та добре перемішайте. Залиште, щоб охололо.
  5. Готове желе дістаньте з холодильника, поріжте на кубики та перемішайте у глибокій мисці чи у силіконовій формі для випічки.
  6. Залийте кольорові желейні кубики молочною сумішшю та відправте до холодильника на 12 годин.

Желе зі сметаною

Складові:

Желе з ківі 90 гр.;

Желе з апельсином 90 гр.;

Желе з вишнею 90 гр.;

Жирна сметана 500 гр.;

Харчовий желатин 20 гр.;

Цукор пісок 200 гр.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте желе з різних пакетів по окремих мисках по інструкції.
  2. Готове желе відправте застигати до холодильника на 2 години.
  3. Дістаньте желе з холодильника, наріжте кубиками та перемішайте у великій ємності.
  4. Залийте харчовий желатин окропом 60 мл, а після набухання поставте на водяну баню.
  5. Додайте до сметани цукор пісок та перемішайте.
  6. У сметанну суміш влийте желатин тоненькою цівкою та перемішайте.
  7. Різнокольорові кубики желе залийте сумішшю із сметани та відправте в холодильник до ранку.

Смачного!

Не вдається скопіювати.