Пружинистий і м’який! Як спекти італійський пиріг «Дванадцять ложок»

Просто, швидко і економно, дуже смачно – ось властивості цього пирога «Дванадцять ложок». Рецепт реально легкий, продукти доступні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 12 ст.л;
  • цукор – 12 ст.л;
  • олія рослинна – 12 ст.л;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль – щіпка;
  • молоко – 12 ст.л;
  • лимон – половина;
  • вершковий сир – 150 г;
  • розпушувач – 8 г;
  • пудра цукрова – 3 ст.л.

З’єднуємо яйця з сіллю і збиваємо до білої піни, потім всипаємо цукор і ще 2 хвилини працюємо міксером.

У яєчну масу вливаємо молоко, перемішуємо, всипаємо просіяне борошно, рослинну олію, сік половини лимона і розпушувач. Вимішуємо масу до однорідності.

Форму для випікання застеляємо пергаментом, виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг протягом 35 хвилин.

Ви можете використовувати і мультиварку, випекти пиріг протягом 1 години в режимі «випічка».

Остуджуватися пиріг залишаємо у формі, потім виймаємо, змащуємо кремом: з’єднайте вершковий сир з пудрою і розмішайте до однорідності. За бажанням, прикрашаємо пиріг ягодами або шматочками фруктів.

Не вдається скопіювати.