Польський торт-пляцок “Горіховець із ніжним заварним карамельним сирником”
Пропонуєм вашій увазі смачний торт-пляцок “Горіховець”, збережіть собі рецепт!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik
Інгредієнти
Горіхові коржі:
- 1 і 1/2 склянки білка (близько 8шт)
- щіпка солі
- 2 яйця
- 3/4 чашки цукру
- 250 г волоських горіхів
- 1/2 склянки пшеничного борошна
- 1 чайна ложка порошку для випічки
Сирний прошарок:
- 1 кг сиру(домашнього, сухого)
- 1/2 склянки цукру
- 400г вареного згущеного молока
- 200г вершкового масла
- 3 яйця
- 3 столові ложки картопляного крохмалю
Какао для декоруПриготування
Горіхи подрібніть в блендері(найкраще рбити це дрдаванням цукру) та з’єднайте з пшеничною мукою та порошком для випікання. Всі білки( з тих 2-х яєць також) збийте з сіллю жо стійких піків, ложку за ложкою додайте цукор та наприкінці введіть взбиті жовтки. Акуратно, лопаткою вмішайте до яєць сухі інгредієнти. Вилийте у форму (23 × 33), викладену папером для випічки. Випікати при температурі 170 ° С приблизно 35 хвилин. Після охолодження розділити на 2 коржа.
Яйця збити вінчиком, додати до них крохмал та трохи сиру, але щоб маса не була надто густою. В каструльку викладіть масло, цукор та варене згущене молоко, прогрійте до розчинення. Додайте переемелений сир, готуйте інтенсивно перемішуючи. Додайте яйця з сиром та крохмалем, весь час помішуючи. Доведіть до булькання.
Сирною гарячою масою перекладаємо горіхові коржі, зверху пляцок прикрашаємо какао-порошком. Смачного!
Смачного!