Сезонний пісочний пиріг з румбамбаром (ревенем), вдале поєднання кислого та солодкого.

Рецепт смачного пирога.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 375 г.
  • Масло – 200 г.
  • Цукрова пудра – 120 г.
  • Яйце – 1 штука.
  • Жовток – 1 штука.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Пудингова маса:

  • Молоко – 550 мл.
  • Пудинг ванільний чи вершковий – 1,5 упаковки (60 г).
  • Ванільний цукор – 40 г.
  • Масло – 50 г.

Начинка:

  • Румбамбар (ревінь) – 500 г.
  • Пуднг ванільний або вершковий – ½ упаковки (20 г).
  • Крохмаль – 1 ст.л. (20 г).
  • Цукор – 2 ст.л. (або за смаком).

Додатково:

  • Цукрова пудра для посипки.

Приготування

Тісто

Усі інгредієнти для тіста мають бути холодними.

Борошно просіюємо, змішуємо з розпушувачем, додаємо посічене на дрібненькі шматочки масло, цукрову пудру, яйце та жовток. Швидко замішуємо гладке тісто.

Ділимо тісто на 2 рівні чстини, обидві загортаємо у харчову плівку. Одну частину ставимо в холодильник іншу в морозилку на 1 годину.

Охолоджене в холодильнику тісто розкачуємо по розміру дна форми (23х23). Форму викладаємо пергаментом та перекладаємо тісто.

Наколюємо тісто виделкою, тавимо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин (до легкого рум’янцю). Виймаємо корж з духовки даємо охолонути.

Пудингова маса

В каструлю на ливаємо 400 мл молока, додаємо масло, доводимо до кипіння. Решту молока вимішуємо з пудингом та цукром. Виливаємо вимішану масу до киплячого молока, добре мішаємо та варимо ще 1-2 хвилини до загустіння. Щільно накриваємо зварений пудинг фольгою або харчовою пілвкою, залишаємо трохи охолодитися.

Начинка

Румбамбар (ревінь) помити, очистити, нарізати шматочками 1-2 см, перекласти в миску. Додати пудинг, крохмаль, цукор, добре вимішати.

Формуємо пляцок

На охолоджений корж викладаємо румбамбар (ревінь), зверху викладаємо теплу пудингову масу, вирівнюємо. Дістаємо заморожене тісто потерти на тертці зверху пудингу.

Ставимо пляцок в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Охолодити, посипати цукровою пудрою.

Зберігати такий пляцок варто накритим в холодному місці (холодильнику).

Смачного!