Торт Ескімо з ідеальною шоколадною глазур’ю
Дуже красивий і дуже шоколадний торт з глянсовою глазур’ю. Щоб торт відмінно вийшов, обов’язково використовуйте якісне і жирне какао.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – цукор, 150 г;
- – яйця, 3 шт;
- – сметана, 100 г;
- – борошно, 150 г;
- – молоко, 2 ст.л;
- – какао, 1.5 ст.л;
- – сода, 1 ч.л.
Для приготування крему візьміть:
- – цукор, 300 г;
- – крохмаль або борошно, 3 ст.л;
- – масло вершкове, 250 г;
- – молоко, 400 г;
- – яйце, 1шт.
Для приготування глазурі необхідно:
- – цукор, 70 г;
- – вода, 5 – 6 ст.л;
- – какао, 3 ст.л;
- – масло рослинне, 2 ст.л.
Процес приготування
Білки відділяємо від жовтків.
Білки збиваємо з половиною цукру до густої і пишної маси. Жовтки також збиваємо з залишком цукру до пишності.
В жовткову масу всипаємо какао і просіяне борошно, збиваємо.
Додаємо білкову масу і акуратно вимішуємо тісто лопаткою, щоб не пошкодити легкість тіста.
Форму для випічки застилаємо пергаментом і викладаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 20 – 30 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою.
Охолоджуємо бісквіт.
Для крему змішуємо всі інгредієнти крім вершкового масла, варимо масу на повільному вогні до густого стану.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами вводимо крем, збиваємо до легкості. За смаком можна додати ваніль.
Формуємо торт, змастивши його кремом і відправляємо його в холодильник на 2 години.
Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні до густого стану. Тільки не доводимо до кипіння, знімаємо і додаємо олію, вимішуємо до однорідності.
Коли глазур охолоне, змащуємо нею верх торта. Ставимо торт в холодильник на 2 години.
Смачного!