Торт Ескімо з ідеальною шоколадною глазур’ю

Дуже красивий і дуже шоколадний торт з глянсовою глазур’ю. Щоб торт відмінно вийшов, обов’язково використовуйте якісне і жирне какао.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – цукор, 150 г;
  • – яйця, 3 шт;
  • – сметана, 100 г;
  • – борошно, 150 г;
  • – молоко, 2 ст.л;
  • – какао, 1.5 ст.л;
  • – сода, 1 ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • – цукор, 300 г;
  • – крохмаль або борошно, 3 ст.л;
  • – масло вершкове, 250 г;
  • – молоко, 400 г;
  • – яйце, 1шт.

Для приготування глазурі необхідно:

  • – цукор, 70 г;
  • – вода, 5 – 6 ст.л;
  • – какао, 3 ст.л;
  • – масло рослинне, 2 ст.л.

Процес приготування

Білки відділяємо від жовтків.

Білки збиваємо з половиною цукру до густої і пишної маси. Жовтки також збиваємо з залишком цукру до пишності.

В жовткову масу всипаємо какао і просіяне борошно, збиваємо.

Додаємо білкову масу і акуратно вимішуємо тісто лопаткою, щоб не пошкодити легкість тіста.

Форму для випічки застилаємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 20 – 30 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою.

Охолоджуємо бісквіт.

Для крему змішуємо всі інгредієнти крім вершкового масла, варимо масу на повільному вогні до густого стану.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами вводимо крем, збиваємо до легкості. За смаком можна додати ваніль.

Формуємо торт, змастивши його кремом і відправляємо його в холодильник на 2 години.

Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні до густого стану. Тільки не доводимо до кипіння, знімаємо і додаємо олію, вимішуємо до однорідності.

Коли глазур охолоне, змащуємо нею верх торта. Ставимо торт в холодильник на 2 години.

Смачного!