5 рецептів приготування найсмачнішого маринаду для курячої грудки
Рецепти маринаду для курячої грудки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik
Часниковий
знадобиться
- часник – 2 зубці;
- мед – 4 ст. л .;
- соєвий соус – 2 ст. л .;
- оливкова олія – 2 ст. л.
приготування
Всі компоненти, зазначені в рецептурі потрібно з’єднати в пакеті, додати туди грудку, закрити, і гарненько струснути. Нехай м’ясо маринується 2 години, після чого його потрібно викласти на деко і випікати до готовності. Після цього грудку потрібно дістати з духовки, накрити листом фольги, і так залишити до повного охолодження.
З лимончиком
знадобиться
- цедра лимона – 1 ст. л .;
- лимонний сік – 3 ст. л .;
- часничок – 2 зубці;
- перець чорний – 1 ст. л .;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- оивкова олія – 2 ст. л.
приготування
Вступити потрібно аналогічним чином, як і в першому рецепті.
Медово-гірчичний
знадобиться
- мед – 4 ст. л .;
- гірчиця в зернах – 1 ст. л .;
- паприка – 0,5 ч. л .;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- перець чорний – 0,5 ч. л .;
- оцет яблучний – 2 ч. л .;
- порошок часнику – 0,5 ч. л .;
- чилі перчик – ¼ ч. л .;
- оливкова олія – 1 ст. л.
приготування
Можна перемішувати маринад з грудками не в пакеті для морозилки, а в будь-який мисці або каструлі, особливо, якщо ви збираєтеся готувати в цей же день. Замість яблучного оцту в цьому рецепті можна використовувати столовий, дивіться на свій смак. Якщо присутність перчика чилі – це для вас занадто гостро, то можна обійтися і без цього інгредієнта. До речі, в принципі можна використовувати і соняшникову олію, тільки вибирайте нерафіновану. Меду можна використовувати трохи менше, а крім гірчичних зернят, непогано було б додати хоча б чайну ложечку самої гірчиці.
З кінзою
знадобиться
- лаймовий сік – 4 ст. л .;
- зіра – 1 ч. л .;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- перчик чорний – 0,5 ч. л .;
- чилі перець – щіпка;
- кінза – 3 ст. л.
приготування
Замість лаймового соку можна, звичайно ж, використовувати лимонний, і можна використовувати додаткові прянощі, які вам більше подобається. Особисто для мене – замариноване м’ясо – це в будь-якому випадку шашлик. А шашлик важко сприймати без маринованого цибульки. Тому можна перемішати всі компоненти для маринаду, і відправити грудки маринуватися разом з цибулькою, порізаною кільцями. Потім випікайте грудку, як описано в попередніх рецептах, а мариновану цибульку викладіть зверху на м’ясо за хвилин п’ять до закінчення приготування.
Карибський маринад
знадобиться
- сушений чебрець – 1 ч. л .;
- гвоздика мелена – 0, 5 ч. л .;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- перчик чорний – 0,5 ч. л .;
- порошок часниковий – 2 ст. л .;
- кориця – щіпка;
- оливкова олія- 2 ст. л .;
- лаймовий сік – 2 ст. л.
приготування
Не всім подобаються такі пряні спеції, як гвоздика і чебрець, але саме завдяки цим інгредієнтам смак м’яса стає якимось оригінальним. Та й присутність кориці додає якоїсь родзинки.
Якщо ви збираєтеся відправити м’ясо в заморозку, то спочатку його потрібно замаринувати протягом двох годин в герметичному пакеті, а потім прямо в цьому пакеті і перекласти в морозильну камеру.
Смачного!