Торт-пляцок з незвичайним кремом, печу на свята та на Новий рік.
Торт складається з темних і білих коржів, просочених ніжним кремом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- білки, 6 шт;
- цукор, 200 г;
- крохмаль, 150 г;
- борошно, 40 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- оцет 9%, 1 ст.л.
Для приготування темних коржів:
- яйця, 6 шт;
- цукор, 170 г;
- борошно, 150 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- какао, 3 ст.л.
Для приготування крему візьміть:
- сир жирний, 1 кг;
- цукор, 200 г;
- жовтки, 6 шт;
- ванільний цукор, 10 г;
- масло вершкове, 200 г;
- молоко, 120 г;
- крохмаль, 3 ст.л.
Приготування:
Збиваємо білки з сіллю в стійку піну і частинами всипаємо цукор, не перестаючи збивати.
Додаємо крохмаль і перемішуємо лопаткою, розпушувач і просіяне борошно. Вливаємо оцет і перемішуємо.
Збиваємо білки з цукром до стійкої піни, потім вводимо жовтки і продовжуємо збивати до пишної маси.
Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо лопаткою, всипаємо розпушувач і какао, перемішуємо.
Деко застилає пергаментом і ложкою викладаємо біле і темне тісто, чергуючи маси.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин, готовність перевіряйте.
Охолоджуємо корж і ріжемо на 3 частини – кожну – на 2 коржі.
Сир збиваємо блендером і змішуємо з жовтками і цукром, ванільним цукром, вершковим маслом і збиваємо масу до однорідності.
Нагріваємо на невеликому вогні до закипання, перемішуючи.
Додаємо крохмаль і молоко, варимо до густого стану. Охолоджуємо.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
Ставимо в холодильник на кілька годин.