Як приготувати бісквітний рулет. Рецепт базової булочки: легкий рулет
Один з найпростіших рецептів рулету, який завжди виходить ідеальним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування бісквіта вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- жовтки – 5 шт;
- цукор – 50 г;
- борошно – 90 г;
- сіль – щіпка;
- олія – 50 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- молоко – 50 г;
- безе з білків – 5 шт і цукор – 70 г.
Процес приготування рулету
Жовтки змішуємо з сіллю і ретельно збиваємо до піни, потім всипаємо цукор і збиваємо до збільшення маси.
Білки починаємо збивати без цукру, коли маса збільшиться, додаємо цукор і збиваємо до густої консистенції.
Лопаткою змішуємо жовткову і білкову маси.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо. Частинами додаємо в тісто і вимішуємо до однорідності.
Змішуємо молоко і олію, додаємо кілька ложок тіста, вимішуємо до однорідності і цю масу викладаємо в тісто, вимішуємо.
Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, вдаряємо форму, щоб вийшов все повітря.
Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо 30 хвилин.
Знімаємо пергамент, зрізаємо краї бісквіта, робимо по всій поверхні надрізи і змащуємо будь-яким варенням. Звертаємо рулет в пергаменті і ставимо його в холодильник на 1 годину.
Порада: цукор в білки додавайте поступово, щоб маса виходила дуже ніжною і повітряною. Також ви можете згорнути ще гарячий бісквіт в рулет в пергаменті і накрити його рушником – тоді він охолоне і залишиться м’яким. Для начинки беріть будь-який джем або варення, шоколадну пасту.