Простий і швидкий рецепт смачної аджики, яку не треба варити
Це простий і швидкий рецепт заготовки аджики. Простота полягає в тому, що аджику не потрібно варити.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Нака і правда
Для приготування знадобиться:
- помідори – 4 кг;
- перець болгарський – 1,5 кг;
- перець чилі – 3 шт;
- часник – 200 г;
- оцет (9% -ний) – 200 мл;
- сіль – 2 ст.л.
Як приготувати холодну аджику з перцю:
1. Помідори спочатку гарненько вимийте, а потім обсушіть.
2. Перець болгарський точно так само як і помідори, вимийте і обсушіьи.
3. Тепер обрізаємо болгарським перцям плодоніжки. А ось насіння можна не видаляти. І це великий плюс, адже вони надають дуже своєрідний смак аджиці!
4. Підготуємо перчик чилі і часник. У перцю чилі зрізаємо плодоніжки. Ситавимо три штучки.
5. Все перекручуємо через м’ясорубку, додаємо оцту і солі.
6. Добре перемішуємо і залишаємо в спокої на одну годину.
7. Через годину ще раз добре перемішуємо і укладаємо в чисті сухі банки.
Зберігати аджику з перцю без варіння найкраще в прохолодному приміщенні (льох, холодильник).
Дуже смачно, свіжо. І всі вітаміни зберігаються. Смачного!