Приготувала його на день матері, дуже смачний торт без борошна.
Торт виходить дуже смачним і ніжним. Готується він зовсім без борошна, але це не робить його менш смачним. Тортик прекрасно підійде до святкового столу, виглядає красиво і апетитно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik
Необхідні продукти:
- для коржів
- 10 яєчних білків
- 240 грам цукру
- 40 грам крохмалю
- 300 г волоських горіхів
- дрібка солі
- для крему
- 10 жовтків
- 150 грам цукру
- 10 грам ванільного цукру
- 1 столова ложка какао-порошку
- 150 мілілітрів молока
- 200 грам вершкового масла
починаємо приготування
Горіхи підсушуємо на сковороді і нарізаємо на дрібні шматочки.
Білки кладемо в миску, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером. Додаємо до нього цукор і збиваємо до пишної стійкої маси. Потім додаємо крохмаль і нарізані волоські горіхи, все акуратно перемішуємо.
Деко застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього приготовану масу і розрівнюємо. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів. Випікаємо протягом 50-60 хвилин.
У невеликій сотейник кладемо жовтки і додаємо цукор і ванільний цукор. Туди ж вливаємо молоко і все перемішуємо.
Масу ставимо на плиту на середній вогонь і постійно помішуючи варимо до загустіння. Потім додаємо какао-порошок і перемішуємо. Накриваємо масу харчовою плівкою в контакт і залишаємо остигати.
Дістаємо готовий корж і знімаємо з пергаменту, залишаємо остигати.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, а потім по 1-2 ложки вводимо в нього заварну основу. Після кожного додавання збиваємо масу.
Важливо! Обидві суміші повинні бути приблизно однієї температури!
Корж розрізаємо на 3 рівні частини, кожну змащуємо кремом і складаємо один на одного. Бока і верх також промазуємо кремом. Прикрашаємо готовий торт за своїм бажанням і подаємо до столу. Готовий торт можна відразу вживати в їжу або поставити в холодильник на кілька годин настоюватися.
Смачного!