Смачний пляцок-морозиво. Записуйте рецепт
Сьогодні ми випробуємо новий рецепт дивного пляцка під назвою пляцок-морозиво. Найкраще задоволення і насолода у спекотні дні. Тільки спробуйте і він стане вашим пляцком №1 на усе літо.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Смакота
Пляцок морозиво – інгредієнти
- Цукор – 1 склянка.
- Яйця – 3 штуки.
- Молоко – 5,5 ст.л.
- Сметана – 4 ст.л.
- Сода – ½ ч.л.
- Волоські горіхи (посічені) – ¾ склянки.
- Борошно – 1 склянка.
- Жовтки – 2 штуки.
- Цукор – 1 склянка.
- Борошно – 1,5 ст.л.
- Молоко – 250 мл.
- Масло – 100 г.
- Цукор – 4 ст.л.
- Какао – 4 ст.л.
- Молоко – ½ склянки.
- Масло – 50 г.
Пляцок-морозиво – рецепт приготування
Корж
Білки відділяємо від жовтів.
До жовтків додаємо решту усіх інгредієнтів, окрім горіхів, добре збиваємо все міксером до отримання пухкої маси. Додаємо горіхи, вимішуємо з тістом.
Збиваємо білки до міцної піни, акуратно, дерев’яною ложкою вмішуємо білки в тісто.
Виливаємо тісто на застелену пергаментом форму (20х30), випікаємо при температурі 180 градусів 10-15 хвилин. Виймаємо з духовки, залишаємо охолоджуватися.
Крем
Змішуємо усі інгредієнти окрім масла, добре розмішуємо , щоб не було грудочок. Ставимо на найменший вогонь і постійно помішуючи варимо до загустіння. Знімаємо з вогню, перекладаємо в керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему.Залишаємо до повного охолодження.
М’яке масло збиваємо до світлої пухкої маси. Порціями додаємо заварений крем, збиваємо до однорідності.
Викладаємо крем на бісквіт, відправляємо пляцок в морозилку на 3-4 години.
Глазур
Змішуємо усі інгредієнти, крім масла. Прогріваємо до поєднання усіх інгредієнтів та утворення однорідної маси. Знімаємо з вогню, додаємо масло, розмішуємо до однорідності.
Виймаємо пляцок з морозилки, покриваємо глазур’ю, знову ставимо в морозилку ще на 30-40 хвилин.
Пляцок-морозиво готовий.
Виймаємо пляцок з холодильника, залишаємо на 5 хвилин. Відрізуємо потрібну кількість шматочків, а решту знову ставимо в морозилку.
Смачного!