Абрикоси, вода, цукор і трішечки лимонної кислоти – ось і все, що нам знадобиться для приготування корисної, багатої залізом і мінералами кураги або ароматних абрикосових цукатів!
Абрикоси, вода, цукор і трішечки лимонної кислоти – ось і все, що нам знадобиться для приготування корисної, багатої залізом і мінералами кураги або ароматних абрикосових цукатів! Я за цим рецептом вже третій рік поспіль буду заготовляти сонячну вітамінну смакоту. Спробуйте і ви і ласуйте із задоволенням!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com
Складові:
- Абрикоси 2 кг
- Цукор 1 кг
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода 100 мл
1. У каструлю висипаємо цукор і вливаємо воду.
2. Додаємо лимонну кислоту.
3. Варимо цукровий сироп. Для цього ставимо каструлю на вогонь і кип’ятимо 5 хвилин.
4. У киплячий сироп опускаємо абрикоси. Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.
5. Вимикаємо вогонь і охолоджуємо наші абрикоси в сиропі.
6. Застеляємо пергаментним папером деко, викладаємо абрикоси і відправляємо в розігріту до 50° духовку на 2 години. Сушимо курагу в духовці в режимі «обдув».
Домашня курага практично готова! Далі вона буде досушуватися на балконі, для цього знадобиться москітна або будь-яка інша сітка з дрібними отворами.
7. Викладаємо абрикоси на сітку і відправляємо на балкон сушиться.Через 1-2 дня курага в домашніх умовах вже буде готова!
А якщо обваляти курагу в цукрі або цукровій пудрі, ви отримаєте дуже смачні, солодкі і красиві цукати.
Зберігати курагу потрібно в холодильнику.
Смачного!