М’який і соковитий шашлик в духовці! Весь секрет у маринаді

Шашлик виходить дивовижним, зовсім як на пікніку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • м’ясо – 1 кг;
  • спеції для шашлику – 1.5 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • перець за смаком;
  • цибуля – 3-4 шт;
  • томати у власному соку – 700 мл.

Готуємо м’ясо, ріжемо на порційні шматочки – трохи менші, ніж на звичайний шашлик. М’ясо вибирайте будь-яке, найкраще підходить свинячий ошийок.

Цибулю ріжемо тонкими кільцями.

М’ясо солимо і приминаємо руками, додаємо до смаку перець і спеції для шашлику. Додаємо томати у власному соку, переминається їх руками і добре змішуємо масу з цибулею. Накриваємо ємність з м’ясом і ставимо на кілька годин, а краще на ніч, в холодильник.

Дерев’яні шпажки заливаємо кип’ятком на 15 хвилин.

Беремо форму по довжині шпаг, наливаємо на дно трохи води і викладаємо на бортики шпажки з м’ясом і цибулею.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо шашлик 30 хвилин. Після 20 хвилин перевертаємо шпажки.

Після закінчення часу приготування, можна залишити шашлик в духовці ще на 5 хвилин, включивши вентилятор, щоб м’ясо стало ще соковитіше. Але це не обов’язково.

Не вдається скопіювати.