Коли залишається склянка кефіру або кисляку, завжди печу “Зебру”. Це найкращий рецепт!

Цей рецепт мене завжди виручає, коли в холодильнику “завалялася” склянка кефіру або кислого молока. Цю “Зебру” готувати дуже просто і швидко, в ній ні грама маргарину, але при цьому виходить гарний, пишний і смачний кекс.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Cім’я і дім

Кекс “Зебра”

3 яйця, 1 скл. кефіру або кислого молока, 2 скл. цукру, 0,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка оцту, 2 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, ваніль, дрібка солі, 0,5 скл. олії.

Яйця збити з цукром до пишності, додати кефір, олію, соду, погашену оцтом, ваніль, сіль, трішки збити, додати борошно (але не все: відсипати із 2 скл. 2 столові ложки), ретельно перемішати. Розділити тісто навпіл: в одну половину додати 2 ст. ложки борошна, а в другу – 2 ст. ложки какао. У деко викладати у центр по черзі по 2 ст. ложки коричневого і білого тіста, доки все не закінчиться. Щоб зробити “квіточку”, треба біля краю форми занурити шпажку у тісто і провести нею до центру форми, а щоб “павутинку” – від центру до країв. Пекти у духовці при 170 ОС близько 40 хв або у мультиварці близько 1 год. Коли повністю охолоне, дістати з форми. Можна зверху полити шоколадною глазур’ю, посипати горіхами, кокосом.

Не вдається скопіювати.